Home Svijet Anđela nestala kada je pošla na izlet: 30 godina se ništa nije...

Anđela nestala kada je pošla na izlet: 30 godina se ništa nije znalo, a onda su otkrili šokantne detalje!

620
0

Anđela nestala kada je pošla na izlet: 30 godina se ništa nije znalo, a onda su otkrili šokantne detalje!

Jedan od najbizarnijih slučajeva otmice i najveće greške kidnapera i policajaca

Anđela Hemond iz Klintona (Misuri, SAD) imala je 20 godina kada se sudbina okrutno poigrala sa njom i njenom porodicom.

Imala je dobro plaćen posao u banci i roditelje koji su je obožavali, a dugogodišnji dečko Rob Šafer bio je uspešan sportista kada ju je zaprosio.

Kasnije su saznali da čekaju bebu, ali četiri meseca kasnije, 4. aprila 1991. godine svet im se srušio. Anđela je kidnapovana i više je niko nikad nije video, ali 30 godina kasnije pojavila su se svedočenja koja bi mogla da pokrenu novu istragu o nestaloj devojci.

Anđela je tog kobnog 4. aprila popila kafu s prijateljicom, nakon čega je automobilom krenula prema verenikovom stanu. Kako su toga dana planirali izlet, zaustavila se pored telefonske govornice nedaleko od mesta gde je živeo kako bi ga pitala da li je spreman za izlet.

Dok je razgovarala sa njim, Anđela je primetila zeleni “fordov” kamionet kako kruži oko kvarta. Vozilo se zaustavilo, a muškarac neuredne brade prilazio je ka njoj.

Anđela je panično rekla dečku šta ju je snašlo, da bi se nekoliko sekundi kasnije začuo njen vrisak, a telefonska linija izgubila

Šafer je brzinom svetlosti seo u svoje vozilo i dovezao se do govornice sa koje ga je voljena zvala i gde je začuo vrisak i shvatio da ju je neko napao.

Na deonici puta zatekao je tamnozeleni kamionet kakao mu je Anđela opisala i kroz staklo ugledao svoju verenicu vezanu na zadnjem sedištu.

Pokušao je da, kao u filmovima, okrene automobil i krene za kamionetom, ali je u tom momentu oštetio menjač usled nagle promene brzine i zaustavio se nasred puta, dok je u očaju gledao kako otmičar u kamionetu odlazi sa njegovom verenicom koju je, ispostavilo se, ugledao poslednji put.

Šafer je prijavio slučaj otmice, ali su policajci bili skeptični u njegovu “filmsku” priču koja se zaista dogodila. Međutim, nekoliko svedoka potvrdilo je da se zaista zeleni kamionet kretao tom deonicom puta.

Policajci su krenuli u potragu za opisanim automobilom i vozačem, ali nisu uspeli da ga lociraju.

Anđelin nestanak povezali su s dve pređašnje otmice mladih devojaka, koje su završile silovanjem i ubistvom, ali snažnija veza između tih slučajeva sa otetom Anđelom nije uspostavljena.

Godine su prolazile, a njeno telo nikada nije pronađeno. Porodica i prijatelji su je već prežalili smatrajući da je mrtva.

Sve donedavno, predmet je ležao među nerešenim slučajevima policijske stanice u Klintonu, a pre nekoliko meseci, otkriven je novi trag, odnosno stari trag koji je promakao u višegodišnjoj istrazi.

Proučavajući slučajeve otmice, detektiv Pol Ejbot je među hrpom dokumenata otkrio zahtev za otkupninom, poslat na dan Anđeline otmice.

Bio je sastavljen od slova izrezanih iz novina i poslat porodici iz Klintona, koja je živela nedaleko od Anđele. Taj komad papira iskusnom istražitelju pružio je ono što je njegovim kolegama promaklo.

Poruka je, naime, bila poslata na adresu policijskog doušnika, koji je – u zamjenu za imunitet – pristao da svedoči protiv pripadnika lokalnog narko-podzemlja. Indikativno, njegova ćerka se takođe zvala Anđela i bila je tek godinu dana starija od otete devojke 1991. godine, a filzčki joj je, kako prenose mediji, nalikovala kao da su sestre.

Ispostavilo se da se najverovatnije radi o zameni identiteta i da je umesto ćerke čoveka koji je svedočio protiv narko-kartela kidnapovana druga devojka, koja se, ni kriva ni dužna, zove isto kao tinejdžerka koja je bila meta otmice.

S obzirom na to da 30 godina niko ništa nije čuo o Anđeli, postoje indicije da su je kriminalci ubili iz osvete prema tom čoveku sa čijom su je ćerkom pomešali.

Za sada nema čvrstih dokaza za ovu pretpostavku, ali je istraga ponovno otvorena, a Anđelini roditelji su nakon tri decenije agonije, prvi put osetili tračak nade da bi mogli da saznaju kakva je sudbina zadesila njihovu jedinicu i da li će naći njene posmrtne ostatke kako bi bar mogli valjano da je sahrane. (objektiv.rs)

Previous articlePrirodni melemi protiv ujeda krvopija! Evo šta pomaže kod otoka i upornog svraba!
Next articleOblikujte tijelo u zadnji čas, kilogrami se tope kao ludi: Za 7 dana struk kao u manekenke!