Par uzgojio gigantski bosiljak, slike sve zapanjile: Otkrili i u čemu je trik – niko to ne radi, a biljke rastu kao lude!

Zanimljivosti

Par uzgojio gigantski bosiljak, slike sve zapanjile: Otkrili i u čemu je trik – niko to ne radi, a biljke rastu kao lude!

Nevjerovatna priča o gigantskom bosiljku u saksiji o kojoj svi pričaju na mrežama. Svi se pitaju – čime su ga hranili i kako su ga gajili?

Ča i oni koji za sebe kažu da se vešti baštovani i da nema biljke koja im “ne uspijeva” bili su šokirani pričom o uzgoju jednog nesvakidašnjeg bosiljka.

Da začinsko bilje može da naraste poput omanjeg drveta, do sada nije bilo poznato (makar laicima), ali ova priča stavlja znak pitanja na sve što smo do sada mislili da znamo o gajenju biljaka.

Na društvenoj mreži Tviter osvanula je veoma zanimljiva pričica koju je podijelio izvesni Oliver (kako se predstavlja na ovoj mreži) o tome kako je njegova cimerka kupila sadnicu bosiljka u supermarketu, a koja je za godinu izrasla u pravo “čudovište”.

Oliver je i otkrio trik kako im je to pošlo za rukom.

“Možda je malo naporno, ali svaki put kad listići krenu da otpadaju, mi presadimo biljku. Do sada je prošla jedno pet, šest saksija”, napisao je ovaj baštovan amater i pobrao hrpu lakova na ovoj mreži,prenosi Mondo.

Slike sadnice gigantske biljke je podelio na Tviteru i prikupio više od 40.000 lajkova, a ogroman je broj onih koji su spremni da probaju ova nesvakidašnje načine uzgoja i sa drugim biljkama. Bilo je i onih koji veruju da presađivanje nema nikakve veze sa rastom bosiljka, već da su vjerovatno zemlju hranili nekim specifičnim sastojcima. (novi.ba)