Recept koji svaka žena treba da zna: Uklanja sve neugodne mirise, smanjuje sekret, koristi se za liječenje mioma i cisti

Zdravlje

Recept koji svaka žena treba da zna: Uklanja sve neugodne mirise, smanjuje sekret, koristi se za liječenje mioma i cisti 

Recept koji svaka žena mora da zna…

Brojnim ženama problem predstavlja pojačana kiselost sekreta, a samim tim dolaze i neugodni mirisi.

Potrebno vam:

1kg meda-15 limuna (izblendanih bez kore)-400 grama čuvarkuće (sitno nasjeckana)-15 čehna luka (sitno nasjeckanih)-400 grama orahove jezgre (usitnjena)

Priprema:

Bitno je da sve sastojke pomiješate u jednoj većoj posudi ili tegli i da je stavite na tamno mjesto na umjerenoj temperaturi. Smesa se na duži period korištenja drži u frižideru.

Primjena:

Uzimajte ovu smjesu svako jutro po jednu kašiku na tašte tj. prije doručka ili čaja.

Bitno je naglasiti da se uz ovaj recept mogu liječiti bolesti kao što su ciste i miomi.Bitno je da sve pratite sa svojim ginekologom da vidite dokle je proces stavaranja mioma stigao. Pomoću ovog recepta ćete se riješiti i svih neugodnih mirisa iz svoje rodnice.

Obratite pažnju na boju vašeg uloška tokom menstruacije, jer vam može reći dosta toga o vašem zdravlju.Na primjer, svjetlo ružičasta boja krvi na ulošku može signalizirati niske razine estrogena i mogla bi biti znak da ćete dobiti osteoporozu kasnije u životu. (domacikolaci.net)