Horor! Muškarac ušao u more da obavi “malu nuždu”, a onda se desila tragedija!

Svijet

Horor! Muškarac ušao u more da obavi “malu nuždu”, a onda se desila tragedija!

Čovek za koga se verovalo da je bio pijan, ušetao je u more na jedan dan na brazilskoj plaži, a ajkula ga je izujedala na smrt u plitkoj vodi.

Posmatrač je fotografisao unakaženi leš 51-godišnjeg Marcela Roha Santosa nakon što je izvučen iz vode.

Ajkula je otkinula Santosovu ruku i izgrizla mu veliki deo noge.

Incident se dogodio na plaži Piedade u brazilskom gradu Jaboatao dos Guararapes u subotu 10. jula.

Santosovo beživotno telo prebačeno je u bolnicu u susednom gradu Recife, gde je kasnije proglašen mrtvim.

Napad se dogodio na području plaže gde je bilo 12 prethodnih napada morskih pasa. Spasilac je u to vreme bio na dužnosti, ali nije uspeo da spreči napad.

Mehaničar Edriano Gomes rekao je novinarima da je žrtva pila sa prijateljima. U vodu je ušao oko 14 sati, kada se nebo počelo oblačiti, a more postajalo uzburkano.

Gomes je rekao:

– To je bio moj prijatelj koji je bio u moru sa osobom koja je napadnuta. Odjednom je video čoveka kako se muči. U vodi je bilo puno krvi.

Staklar Ademir Sebastiao bio je u vodi sa žrtvom kada se dogodio napad.

Novinarima je rekao:

– Kako plaža nema kupatilo, otišao sam u more da piškim. Bio sam pored njega s vodom do pojasa.”

Marcelovi prijatelji doveli su žrtvu na obalu.

Nije poznato kakva ga je ajkula napala, mada stručnjaci kažu da je to verovatno bila ili ajkula bika (Carcharhinus leucas) ili tigrova ajkula (Galeocerdo cuvier).

Mesto događaja je poznato žarište napada ajkula, jer je otvoreno i nezaštićeno od grebena. Napadi ajkula su takođe češći u ovo doba godine jer kiše čine more mutnim.

Veruje se da uprkos raznim znakovima koji upozoravaju ljude da ne ulaze u vodu, dežurni spasilac nije dvojici muškaraca rekao da izađu iz mora jer su bili samo do pojasa.

U brazilskoj državi Pernambuco, gde se nalazi Jaboatao dos Guararapes i koja ima oko 187 kilometara obale, zabeležena su 62 napada ajkula sa 25 smrtnih slučajeva od 1992. godine kada su građevinski radovi u luci Suape ometali uzgoj i lov životinja navike. (objektiv.rs)