Žena sa 7 doktorata, 5 sinova, 2 kćerke i odjećom od 100.000 dolara: Upoznajte suprugu katarskog emira!

Zanimljivosti

Žena sa 7 doktorata, 5 sinova, 2 kćerke i odjećom od 100.000 dolara: Upoznajte suprugu katarskog emira!

Sheikha Moza bint Nasser je dama savršenog stila, supruga je katarskog emira i jedna od njegove tri žene.

Krase je elegancija, stil sofisticiranost.

Supruga katarskog emira postala je 1977. kad je imala 18 godina. U to vrijeme je bila student Univerziteta u Kataru, a zvanje diplomiranog sociologa dobila je devet godina nakon udaje.

Moza znanje sjajno primjenjuje u praksi, aktivna je u mnogim organizacijama, poput Arapske demokratske organizacije, Organizacije za obrazovanje, nauku i razvoj zajednice i raznih programa za pomoć djeci.

Značajan je njen rad u “Katar fondaciji, kojom upravlja njen suprug, a koji je izgradio ” Grad obrazovanja” u Dohi i doveo u Katar američke fakultete.

U Gazi je Moza pokrenula izgradnju niz obrazovnih institucija, a njen rad je doveo do toga da ova žena ima sedam počasnih doktorata.

Ipak, njena najvažnija titula su svakako njena djeca. Ona ima petoricu sinova i dvije kćerke.

Svjetsku javnost privukla je svojim besprijekornim stilom.

Za nju kažu da je najveća ljubav šeika Hamada bina Kalifa Ala Tanija, a njihov sin Tamim, iako nije prvorođeno dijete katarskog vladala, proglašen je za prijestolonasljednika i nosi titulu sadašnjeg emira.

Nju je Vogue uvrstio u pet najbolje odjevenih žena svijeta. Ona 365 dana u godini oblači komade visoke mode Chanel, Dior i slično…

Ona kupuje odjeću koja košta između 20 i 30 hiljada dolara, a specijalno dizajnirana odjeća za nju dostiže cijenu i do 100. 000 dolara. (novi.ba)