Home Zdravlje Neizmjerno zdrav i koristan: Pogledajte dobrobiti kiselog kupusa i pripremite si sve...

Neizmjerno zdrav i koristan: Pogledajte dobrobiti kiselog kupusa i pripremite si sve sami doma!

195
0

Neizmjerno zdrav i koristan: Pogledajte dobrobiti kiselog kupusa i pripremite si sve sami doma!

Rasol je omiljeni zimski napitak svih uživatelja slane hrane, napose kiselih napitaka iz zimnice.

Bogat je dobrim bakterijama koje pomažu probavnom sustavu, a koristi i kao prirodni lijek za arterosklerozu i visok krvni tlak, liječenje astme, reume i čira na želudcu. Dobar je za jačanje imuniteta, čisti kožu i pomaže kod raznih vrsta karcinoma.

Rasol je tekućina dobivena od kiselog kupusa. Sadrži velike količine vitamina B, C, E, K i minerala poput kalija, kalcija, fosfora, sumpora, željeza, bakra, cinka i magnezija.

Kada se ukiseli, kupus biva dodatno obogaćen vitaminom B12 koji inače pronalazimo u namirnicama životinjskoga podrijetla.

Kiseli je kupus dodatno obogaćen fitonutrijentima i vitaminom C, sadrži antocijan, odnosno antioksidans koji štiti sive moždane stanice.

Rasol se može piti sam. Osim toga, možete ga upotrijebiti i za razne juhe i variva. Kiseli kupus odavno je prisutan u jelovnicima širom Europe pa tako i kod nas u domaćoj kuhinji. Može biti odličan dodatak raznim jelima, ali i kao salata.

Ako baš želite isprobati nešto neobično i smjelo, onda vam predlažemo da si napravite jelo od dinstanog kupusa i slatkog krumpira (batata).

Dinstajte kupus uz batat ili tikvu ili ispecite pitu od kiselog kupusa. Slobodno ga kombinirajte s orasima, kimom ili grožđicama. (lijekizprirode.com)

Previous articleIskopao grob da sahrani ženu, pa javio familiji kad da dođu: Ujutro su zatekli užasan prizor i poruku
Next article“Udala sam se za estetskog hirurga koji me je cijelu operisao i od mene napravio čudesnu ženu”: Rekla sam mu “da” za sve ove operacije, ovako sada izgleda