Apokaliptična bujica protutnjala kroz povijesni grad u Austriji, snimke nevjerojatne!

Svijet

Apokaliptična bujica protutnjala kroz povijesni grad u Austriji, snimke nevjerojatne!

Dok zapadna Europa raščišćava ulice i domove nakon katastrofalnih poplava, razorne bujice poharale su gradove u Austriji od kojih je, čini se, najgore prošao povijesni grad Hallein u pokrajini Salzburg, piše Kronen Zeitung.

Ulice su se pretvorile u bujičnu rijeku koja je nosila ljude, automobile i stabla. Nakon što je najgora opasnost prošla, ubrzo su na teren izašli vatrogasci i dobrovoljci koja su se primili posla na čišćenju i ispumpavanju podruma.

Jedna je žena sve to gledala sa suzama u očima, dok je drugi mještanin pozvao na optimizam, piše Kronen Zeitung.

“Čemu suze? Treba prvo počistiti”, rekao je on.

U Halleinu nema opuštanja, slažu se nove vreće s pijeskom, a ulazi se blokiraju drvetom.

“Ko zna hoće li biti još jedne poplave”, rekao je jedan muškarac koji je ispred ulaza slagao vreće zemlje.

Stanovnici Halleina nadaju se prestanku padavina.

“Ako ne bude novih začepljenja kanala, rijeka Kothbach se ne bi trebala više izlijevati”.

Prema pisanju Kronen Zeitunga, začepljenje korita je razlog zbog kojega se inače pitomi potok pretvorio u bujicu koja je protutnjala kroz jezgru starog grada.

Unatoč apokaliptičnim snimkama koje se dijele na društvenim mrežama, svi ugroženi građani su prebačeni na sigurno, a zasad nema izvještaja o žrtvama ili eventualnim nestalim osobama.

No, situacija je u nedjelju bila iznimno napeta. Naselje u okrugu Gamp moralo je biti evakuirano jer je jedan potporni zid prijetio urušavanjem.

Podsjetimo, više od 150 ljudi poginulo je u Njemačkoj u katastrofalnim poplavama koje su poharale i druge zemlje u okruženju poput Belgije, Nizozemske, Francuske i Luksemburga. (radiosarajevo.ba)