Nisu dobili dete 15 godina, pa su usvojili njega: Svi su zanemeli kada su videli ko će im biti sin

Svijet

Nisu dobili dete 15 godina, pa su usvojili njega: Svi su zanemeli kada su videli ko će im biti sin

Proslavi je prisustvovalo celo selo

Ne uspevši da zatrudne posle 15 godina braka, par iz jednog indijskog sela u državu Utar Pradeš usvojio je tele kao svog “sina”, nazvavši ga “Laltu baba”.

Vijaipal i Raješvari Devi pozvali su u sredu oko 500 gostiju na simboličan “mundan”, odnosno ritual brijanja glave svom sinu, u ovom slučaju mladom biku.

Par je odveo Laltu babu do svetog mesta na obali reke Gomti, gde je obavljena ceremonija, a sveštenik je takođe dao blagoslov teletu i njegovim “roditeljima”.

Na gozbu koja je održana na svetom mestu prisustvovalo je gotovo celo selo, sa prigodnim poklonima za proslavu koja je tipična za ovaj ritual.

– Laltua sam uvek tretirao kao svog sina. Tele je za nas vezano od rođenja. Laltuova ljubav prema nama je istinska i bezuslovna – rekao je Vijaipal za Times of India.

Komšije seljani najpre su mislili da je u pitanju šala, a kada su ipak uvideli da će tele zaista biti njihov sin, sa zadovoljstvom su se odazvali proslavi.

– Bili smo iznenađeni kada smo vidweli poziv za “mundan”,. Prisustvovalo je mnogo ljudi. Svi smo bili uzbuđeni i srećni zbog naših komšija i njihovog sina – rekao je loklani seljak Ratneš Mišra.

Posle smrti svojih roditelja Vijaipal se osećao usamljeno u svom domu, a njegove dve mlađe sestre su se udale.

Kada se oženio suprugom Raješvari, imali su problem sa začećem i to je trajalo čak 15 godina.

Nakon toga odlučili su se na ovaj čudan potez, tvrdivši da će Laltua tretirati kao svog rođenog sina.

– Kad kravu možemo da prihvatimo kao majku, zašto onda ne bismo i tele kao sina – zaključio je Vijaipal. (objektiv.rs)