Home Zdravlje Ukoliko vas je ujela osa, a ne znate da li ste alergični...

Ukoliko vas je ujela osa, a ne znate da li ste alergični uradite 1 stvar: Biće vam lakše!

236
0

Ukoliko vas je ujela osa, a ne znate da li ste alergični uradite 1 stvar: Biće vam lakše!

Kako uopšte ne bi ni došlo do uboda, a znate da ćete dan provesti u prirodi, izbegavajte nošenje parfema i mirisa, kao i šarene odeće koja privlači ose

Uopšte nije prijatan osećaj kada znamo da leti oko nas. Stručnjaci kažu da one neće napasti sve dok se ne osećaju ugroženo ili dok ne dirate njihovo gnezdo.

Kako uopšte ne bi ni došlo do uboda, a znate da ćete dan provesti u prirodi, izbegavajte nošenje parfema i mirisa, kao i šarene odeće koja privlači ose. Ako se pak nađete u njenoj blizini, ostanite mirni.

Ukoliko dođe do uboda osinji otrov može stvoriti otekline i bolove, ali i anafilaktički šok ako ste alergični. Neki od simptoma su svrab, vrtoglavica, mučnina i povraćanje, bolovi u stomaku i nizak krvni pritisak.

Područje uboda isperite sapunom i vodom, stavite led ili hladnu oblogu na desetak minuta kako bi se smanjila oteklina. Trudite se da ubod ne dirate i ne češate. Ako se pojave jači simptomi, obavezno se javite lekaru. (espreso.co.rs)

Previous articleŠoferi da vas vidimo sada, znate li čemu služi ovo dugme? Mnogi nisu znali možete li pogoditi?
Next articleUbjedljivo najbolji trik ikada, ni kuhari ga ne znaju: Meso odmrznuto za 10 minuta, a treba vam samo 1 sastojak