Zamijenili ga u porodilištu: Živio u siromaštvu, umjesto u bogatoj porodici… Evo kako se sve završilo…

Zanimljivosti

Zamijenili ga u porodilištu: Živio u siromaštvu, umjesto u bogatoj porodici… Evo kako se sve završilo…

Stariji Japanac, kojega su u porodilištu zamijenili i predali krivim roditeljima, tužio je bolnicu i dobio odštetu jer je život proveo u siromaštvu umjesto u izobilju. Šezdesetogodišnjak, čiji identitet nije otkriven, poželio je vratiti vrijeme unatrag kada je saznao da su njegovi pravi roditelji bogati i da se njegova biološka braća doslovno valjaju u novcu.

Odgojila ga je žena, koja je jedva sastavljala kraj s krajem nakon smrti muža. Obitelj je često oskludijevala u osnovnim namirnicama, ovisili su o socijalnoj pomoći… U zrelim godinama postao je vozač kamiona i nikada se nije ženio.

Okružni sud u Tokiju naredio je bolnici da plati 300.000 eura odštete zbog greške iz 1953. godine, jer su zamijenili bebe rođene u razmaku od samo 13 minuta.

Kada je doznao da je mogao imati lagodan život, kroz glavu mu je proletjelo toliko misli.

– Pitao sam se kako se to moglo dogoditi. Nisam mogao vjerovati. Da budem iskren, isprva to nisam mogao prihvatiti, rekao je okupljenima na novinskoj konferenciji u Tokiju.

– Mogao sam imati drugačiji život.

Da nije došlo do pogreške u bolnici, bio bi odgojen kao najstarije dijete u bogatoj obitelji s četvero sinova te bi imao luksuzan život, koji je među ostalim uključivao privatne učitelje.

Umjesto toga odrastao je u jednosobnom stanu u kojemu je jedini luksuz bio radio aparat, a obrazovao se u večernjoj školi dok je u tvornici zarađivao za goli život.

– Težak život kao da je bila njezina sudbina, rekao je o ženi koja ga je odgojila.

U kasnijoj životnoj dobi morao se brinuti o braći, od kojih je jedan doživio srčani udar.

Da ne živi sa svojim biološkim roditeljima saznao je slučajno, Njegova biološka braća naručila su DNK testiranje jer im je bilo sumnjivo zašto njihov najstariji brat uopće ne sliči njima. Učinili su to nakon smrti roditelja. Zatim su kontaktirali bolnicu i tražili provjeru podataka nakon čega su doznali za pogrešku u rodilištu.

Nesretni Japanac povezao se sa svojom biološkom braćom i trude se nadoknaditi izgubljene godine. (magazin.ba)