Home Svijet Hteo je da skoči sa nadvožnjaka, a onda se pojavio on: Ono...

Hteo je da skoči sa nadvožnjaka, a onda se pojavio on: Ono što je usledilo će se prepričavat

193
0

Hteo je da skoči sa nadvožnjaka, a onda se pojavio on: Ono što je usledilo će se prepričavat

Kad je 35-godišnji Tom Birket video čoveka kako želi da skoči morao je brzo da reaguje

Heroji postoje u filmovima i stripovima. Ali, oni pravi, istinski heroji kriju se u svima nama i čekaju pravi momenat – trenutak kada će nekome biti očajnički potrebna naša pomoć.

Jedan od tih heroja oslikao se u kamiondžiji koji je spasio život jednom čoveku koji je želeo da skoči sa nadvožnjaka.

Naime, on je parkirao kamion tačno ispod nadvožnjaka i na taj način ga sprečio da sebi oduzme život.

Kad je 35-godišnji Tom Birket video čoveka kako želi da skoči morao je brzo da reaguje. Ono što mu je prvo palo na pamet bilo je da parkira kamion ispod mesta sa kog je čovek želeo da skoči. Iako su ga svi prozvali herojem i dobrim Samarićaninom, on je, kao što to i priliči junacima, ostao skroman.

– Ja sam samo parkirao kamion ispod nadvožnjaka. Shvatio sam da nešto moram da uradim kako bih ga sprečio, policajci su ga spasili. Ja nisam heroj ove priče, ja sam samo srećan što me je neko nazvao „dobrim Samarićaninom“ – rekao je Tom.

Tom, inače oženjen otac troje dece, vozio je svoj kamion duž autoputa u Velikoj Britaniji kada je na nadvožnjaku ugledao tri osobe.

– Video sam troje ljudi kako stoje na nadvožnjaku, znao sam da nešto nije u redu – rekao je vozač.

Kada im se približio video je čoveka kako sedi sa suprotne strane ograde dok mu noge vise u vazduhu.

– Rekao sam sebi da moram nešto da učinim ili će ovaj čovek da skoči – ispričao je 35- godišnji Tom. On je zatim odlučio da svoj 44 tone težak kamion postavi ispod nadvožnjaka, a onda je uključio sva četiri žmigavca kako bi upozorio ostale vozače na putu.

Ubrzo su došle i spasilačke ekipe i pregovarač koji su uspeli da ubede čoveka da pređe na sigurno, piše Mirror. Majka mladića koji je želeo da skoči zahvalila se Tomu jer je pomogao njenom sinu koji se godinama bori sa psihičkim problemima. (objektiv.rs)

Previous articleDeda milioner razbesneo ženu nakon smrti: Kad je videla testament, šokirala se kome je ostavio bogatstvo
Next article11 znakova da vam je šećer u tijelu opasno visok: Obratite pažnju na simptome koje vam tijelo šalje i reagujte na vrijeme