Braća blizanci su se oženili sestrama bliznakinjama: kad im vidite decu, zapanjićete se 

Zanimljivosti

Braća blizanci su se oženili sestrama bliznakinjama: kad im vidite decu, zapanjićete se 

Priča počinje u Ohaju 1998. godine, u baru su sedele dve sestre bliznakinje, jednojajčane, a onda su im prišla – dva brata blizanca, jednojajčana.

Vrlo brzo su dva para blizanaca počeli da izlaze i za kratko vreme su stali pred oltar – jedan brat sa jednom, drugi sa drugom sestrom, na isti dan, u istim odelima i venčanicama. Fotografija sa njihovog venčanja dospela je u medije, a priča kao iz filma obišla je svet.

Dva para su se potom uselila u kuće u komšiluku, odvojene samo ogradom, a živeli su kao jedna neobična porodica. Onda su na svet počela da dolaze i deca, prenosi 24 sata.

Prvo su Dajen i Kreg postali roditelji i, verovali ili ne, dobili su blizance i to identične! Inače, prema statistici, identične blizance dobiju tri od 1.000 parova, a šansa da identični blizance i sami dobiju identične blizance je jedna u milion, što njihovu priču porodice Sander Netemajer čini još neverovatnijom!

Nedugo potom, i Mark i Darlin su postali roditelji dve bliznakinje (ovaj put su deca bila dvojajčane), a nekoliko godina kasnije su dobili i sina.

Fascinantna naučna činjenica u ovoj priča leži u činjenici da deca, iako su od različitih roditelja, imaju takvu genetiku kao da su rođena braća i sestre, što je prouzrokovano činjenicom da im majke i očevi, kao identični blizanci, imaju istu selekciju gena.

Očekivali biste, naravno, da zbog ovoga vidite dve potpuno simetrične porodice, međutim, to je, naravno, nemoguće, pošto je fizički izgled kod čoveka rezultat kombinacije različitih gena, a neki od njih u lancu nasleđivanja mogu biti preskočeni (nasleđeni od pradeda i brababa, na primer). (domacikolaci.net)