Ne bacajte koru od limuna! Šest genijalnih primjena za koje sigurno niste znali…

Zanimljivosti

Ne bacajte koru od limuna! Šest genijalnih primjena za koje sigurno niste znali…

Svi već dobro znamo koliko je limun koristan za naše zdravlje, a naročito za jačanje imunog sistema, a da li ste znali da je i kora od limuna jednako korisna.

Evo kako se sve može iskoristiti:

1. Uklanja neprijatne mirise

Kora od limuna upija sve neprijatne mirise. Možete je staviti na dno kante ili u vaše patike ili cipele, ukoliko imate problem sa neprijatnim mirisima stopala.

2. Očistite mikrotalasnu

U činiju sa vodom stavite koru od limuna, pa u mikrotalasnu. Uključite na najjaču temperaturu i grijte oko 5 minuta. Na ovaj način bakterije će nestati kao i neprijatni mirisi koji se čestom upotrebom stvaraju.

3. Otjerajte mrave

Limun ima prirodnu aromu koja je odbojna za mrave, tako da ćete se na ovaj način, lako i bezbolno riješiti malih napasti. Dovoljno je da koru od limuna postavite ne “problematična” mjesta.

4. Osvježite frižider ili mašinu za posuđe

Stavite nekoliko kora od limuna u frižider, mašinu za posuđe ili rernu. One će apsorbovati neprijatne mirise i dati vašem frižideru svež i prijatan miris.

5. Čišćenje kože

Korom od limuna očistite lice ukoliko imate problem sa aknama ili kožom koja se brzo masti. Na ovaj način regulisaćete lučenje sebuma, ali ćete i smanjiti fleke i izjednačiti ten.

6. Izbjeljivanje zuba

Sadržaj kiseline u kori limuna može vam pomoći da eliminišete mrlje na zubima. Zube trljajte unutrašnjim, bijelim dijelom kore limuna nekoliko minuta. Nakon toga isperite mlakom vodom. Tretman ponavljajte s vremena na vrijeme, prenosi “Informer“. (haber.ba)