Uticajna biznismenka Andrea zakucala se u skupocena kola, pa je na neverovatan način izbegla kaznu

Svijet

Uticajna biznismenka Andrea zakucala se u skupocena kola, pa je na neverovatan način izbegla kaznu

Ne samo što je napravila štetu na drugom autu, već je pobegla s lica mesta

Direktorka farmaceutske kompanije iz Velike Britanije pokazala je na delu koliko status i novac mogu da olakšaju život, čak i kad je osoba kriva za nešto.

Andrea Frensis (66) iz Češira došla je u tržni centar u šoping, ali je po izlasku s parkinga jako loše procenila situaciju i u rikvercu se bukvalno zakucala u automobil marke Audi koji je takođe bio parkiran.

Britanka koja važi za jednu od imućnijih u farmaceutskom lobiju na Ostrvu, umesto da sačeka redare s parkinga ili policiju, brzo je napustila mesto sudara. Policija ju je ipak pronašla nekoliko kilometara dalje na putu.

Kada je legitimisana i zahvaljujući brzoj saradnji osoblja tržnog centra sa organima reda, policajac je na licu mesta mogao da se uveri da je Andrea zaista ta koja je napravila incident na parkingu.

Nervozna Britanka mu je tada odbrusila konstatacijom da izmišlja događaj, a kada joj je zapretio privođenjem, rekla mu je da je pod jako velikim stresom zbog koronavirusa i epidemije.

Isti izgovor iskoristila je kada je izašla pred sudiju za prekršaje. Glumeći depresiju, Andrea Frensis rekla je sudiji da ju je epidemija mentalno porazila i da je ogorčena što se nisu svi ljudi još vakcinisali. Razmišljajući kako da pomogne čovečanstvu, ona je nehotice udarila drugi automobil. Potom se, kako je rekla, uplašila i pobegla u afektu.

Lansirajući priču da je jako zabrinuta trenutno za čovečanstvo, Andrea je kažnjena sa samo 2.000 evra i oduzimanjem pet bodova za nesavesnu vožnju i odlazak sa mesta incidenta. Takođe mora da isplati 300 evra vlasniku Audija čiji je prednji deo uništila na parkingu.

Kako je Andrea Frensis prošlu godinu između ostalog provela i u sedištima kompanija AstraZeneka i Roš, sudija je smatrao da na nju, kao na uticajnu osobu za narod, mora da gleda drugim očima. Kazna Frensisove šokirala je ljude na društvenim mrežama.

“Poenta priče očito je da svako ko ima novac i uticaj u javnom mnjenju može da radi šta želi. Za to nikad neće biti kažnjen”, “Da sam ja to uradio, ležao bih tri meseca u zatvoru”, “Andrei će se sve oprostiti”, bili su neki od komentara. (objektiv.rs)