Home Zanimljivosti Ako i vi imate kuvalo, sigurno svakodnevno pravite ovu grešku: A retko...

Ako i vi imate kuvalo, sigurno svakodnevno pravite ovu grešku: A retko ko zna da je opasna po zdravlje

307
0

Ako i vi imate kuvalo, sigurno svakodnevno pravite ovu grešku: A retko ko zna da je opasna po zdravlje

Ketler je sjajan, ali samo ne zaboravite da odmah prespete vodu iz njega. Instant vrijeme zahteva i instant kafu i čaj, a nema boljeg rješenja za to od ketlera koji za manje od minut obezbjeđuje ključalu vodu. I baš zato što je tako brz, često nam se dešava da ga uključimo, zaboravimo na njega i vratimo se poslije pola sata. Ništa strašno, ponovo ga uključimo, sačekamo da voda proključa i skuvamo sebi napitak po želji. I tu pravimo veliku grešku.

Naime, stručnjaci kažu da voda koja je proključala dva puta oslobađa arsen, nitrate i fluor, a iz nje se gubi i sav kiseonik i azot. Uvijek je preporučljivo vodu prokuvati jednom, jer tako iz nje uklanjate štetne materije. Ali kada je prokuvate drugi put, njen hemijski sastav se mijenja, pa zdravi minerali postaju štetni.

Tako povećana konzumacija arsena može da dovede do raka, srčanih i neuroloških oboljenja i neplodnosti. Veća količina nitrata je izuzetno kancerogena, a fluor izaziva neurološke probleme.

Prema tome, kažu stručnjaci, ako ste već zaboravili da je voda proključala, prospite je pa naspite novu. (domacikolaci.net)

Previous articleSusjedi su danima slušali nepoznate zvuke iz bunara, a nakon 10 dana su unutra pronašli nešto nevjerovatno!
Next articleShrvani sin poginulog vozača: ‘Kad sam te otpratio do busa, zagrlio sam te, ali premalo…‘