Komšije čule vikanje: Posvađao se sa ocem i bratom, a onda je ovim potezom zaprepastio čitav kraj

Svijet

Komšije čule vikanje: Posvađao se sa ocem i bratom, a onda je ovim potezom zaprepastio čitav kraj

Stanovnici argentinskog gradića Esteban Ečeverija potreseni su strahovitom porodičnom dramom, koja je rezultirala tragedijom sa svoje mrtvih i jednim povređenim.

Kako izveštavaju tamošnji mediji, 16-godišnji mladić otišao je u trpezariju svoje kuće, uzeo pištolj, zapretio ocu da će ga ubiti i počinio težak zločin.

Najpre je usmrtio svog oca Migela Ferufina Veizagu (51), a potom je i nasrnuo na polubrata Agustina Vargasa (23).

Vargas je u trenutku pucnjave bio u svojoj sobi na spratu, a kada je čuo prvi pucanj, potčeo je stepenicama ka prizemlju i ugledao stravičan prizor – svog brata sa pištoljem u ruci i oca kako pogođen leži.

Kako navodi Tiempo de San Juan, 16-godišnjak je rekao bratu da će ubiti i njega, pa da će izvršiti samoubistvo.

– Dođi ovamo, šta hoćeš? Da te ubijem? Zajedno ćemo se ubiti – rekao je navodno mladić bratu, posle čega je ispalio još jedan metak.

Pogodio je brata u lice, ali srećom, 23-godišnjak je ostao živ.

Misleći da je ubio brata, maloletnik je pucao samom sebi u glavu i ostao na mestu mrtav.

Prema navodima iz istrage, Augustin je pogođen u predelu jagodične kosti, a kada se osvestio i oporavio od šoka, pozvao je policiju, ispričavši potom šta se dogodilo i šta mu je brat rekao neposredno pre pucnjave.

Agustin je prevezen u bolnicu Santa Marina, gde je operisan i sada se uspešno oporavlja.

Ovakav zločin ostavio je u šoku čitav komšiluk, a ljudi koji žive nedaleko od kuće u kojoj je stanovao otac sa dva sina, tvrde da se nikad ništa slično nije dogodilo u njihovom kraju i da ne znaju šta bi mogao da bude motiv ubistva i samoubistva. (objektiv.rs)