Preživjela putnica u suzama: “To je bilo nešto strašno, gledam gdje su mi sin, unuk…”

Svijet

Preživjela putnica u suzama: “To je bilo nešto strašno, gledam gdje su mi sin, unuk…”

U teškoj prometnoj nesreći koja se dogodila u blizini Slavonskog Broda smrtno je stradalo deset osoba, a 15 je teško povrijeđeno.

Marta Rosaj jedna je od putnica koje su se nalazile u autobusu koji je jutros sudjelovao u prometnoj nesreći na autocesti pored Slavonskog Broda. U trenutku nesreće je, kaže, molila krunicu.

“Ništa ne znam. Ja sam imala da molim krunicu. Gledam gdje mi je sin, unuk. Oni su bili skroz unutra, troje ljudi je bilo: jedna žena i moj muž na njemu. I onda su muža i ženu prebacili van i onda sam izvadila sina”, ispričala je za Dnevnik Nove TV Rosaj drhtavim glasom, prenosi “Index“.

Rekla je i da neposredno nakon nesreće nije ni znala što se događa.

“To je bilo nešto strašno, ne mogu ni da pričam. To ti je bilo za minutu. Nisam znala šta se to desilo. Šta ćeš? Daj Bože drugima snagu. Ne mogu ni da pričam”, rekla je kroz suze.

Iako se nesreća dogodila oko 6:20 ujutro, ona u trenutku razgovora za Dnevnik Nove TV nije znala što joj je bilo s mužem.

“Uzeli su ga, nosili u bolnicu. U kojoj bolnici je, gdje je, je li živ ili je umro, ne znam ništa”, dodala je te rekla da nije otišla u bolnicu: “Koljena sam malo ovdje ubila i malo kičmu. Nisam mogla zbog unuka da idem u bolnicu.” (haber.ba)