Priča dječaka (10) koji živi sam rastopila je srca cijelog svijeta

Svijet

Priča dječaka (10) koji živi sam rastopila je srca cijelog svijeta

Život mu nikad nije bio lak. Majku je izgubio dok je bio jako malen i morao je živjeti s bakom dok je otac pokušao pronaći posao u građevinarstvu.

Dirljiva priča o dječaku (10) iz ruralnog Vijetnama koji odbija biti posvojen nakon što je izgubio cijelu obitelj, živi sam i radi na polju cijeli dan, rastopila je srca milijuna diljem svijeta.

Dok se većina 10-godišnjaka nema o čemu brinuti, osim ići u školu i uživati u djetinjstvu, Dang Van Khuyen provodi dane radeći na poljima koja okružuju njegov skromni dan u zabačenom selu u Vijetnamu, prenosi Oddity Central.

– Sadim povrće i tražim bilo što jestivo čime bi si mogao ispuniti želudac – kazao je novinarima.

Život mu nikad nije bio lak. Majku je izgubio dok je bio jako malen i morao je živjeti s bakom dok je otac pokušao pronaći posao u građevinarstvu.

Situacija se dramatično pogoršala nakon što je njegov otac umro u nesreći na poslu, a baka se ponovno udala u drugom selu. Nedugo zatim je umrla, a tada je ostao bez ikakve podrške.

Dječak se oslanjao na financijsku potporu svog oca koji je redovito kući slao novac za hranu, odjeću i druge potrepštine, baka mu je dotad kuhala. Sad kada oni više nisu uz njega, on sve mora učiniti sam.

U reportaži koju su napravili vijetnamski mediji, dječak je prikazan kako sadi povrće na polju oko svog doma i žanje bambusove izdanke kako bi kuhao. Dane i noći provodi u napuštenoj kolibi s krovom, ali ne želi da ga neka druga obitelj posvoji.

Nakon što je čuo za smrt Khuyenovog oca, njegov učitelj uspio je prikupiti dovoljno novaca kako bi bio pokopan kod kuće i upozorio je vlasti na dječakovu situaciju.

Kako njegovi djede i bake nisu izrazile želju da povedu dječaka da živi s njima, jedino rješenje je bilo sirotište ili posvojenje.

– Ne želim drugu obitelj niti ikakvo posvajanje, mogu se brinuti sam o sebi – odbio je sve moguće opcije.

Dang Van Khuyen trenutno se oslanja na velikodušnost svojih susjeda za hranu poput riže, a bambus i povrće sam uzgaja.

– Jedino što mi nije najugodnije samom po noći – priznao je novinarima.

Otkako je dječakov učitelj podijelio njegovu priču, vijetnamski mediji su počeli pisati o njemu, a podrška stiže iz cijele zemlje. Neki su se ponudili posvojiti, drugi su spremni donirati zalihe…

Dječak, unatoč naporima, nije nikada propustio dan u školi. Svakog jutra se vozi biciklom, pohađa nastavu, a zatim se vraća kući kako bi obavljao svoje svakodnevne poslove, pišu 24sata.hr. (magazin.ba)