Tri godine pokušavala da zatrudni: Kad se konačno porodila, posle tuširanja joj je uništen život

Svijet

Tri godine pokušavala da zatrudni: Kad se konačno porodila, posle tuširanja joj je uništen život

Britanka Šerel Faruđija tri godine pokušavala je da ostane u drugom stanju. Kada se to konačno dogodilo i kada je na svet donela ćerkicu, njen život na neki način je uništen.

Šerel je jedna od samo 35 osoba na ovom svetu koja je alergična na vodu. To užasno stanje otkrila je po porođaju kada se tuširala. Ona je u novembru 2017. rodila ćerku Vilou, ali šest nedelja nakon porođaja javio se bolan osip koji je dobijala svaki put prilikom tuširanja.

Doktorima je trebalo tri meseca da otkriju da boluje od akvagene urtikarije, retkog stanja koje se razvija brzo ako koža dođe u dodir sa vodom. Za ovu alergiju trenutno ne postoji lek, a doktori veruju da je povezana sa Šerelinim hormonim nakon rođenja ćerke.

Šerel je rekla kako je zatim probala da se tušira sa toplom, hladnom i vrelom vodom, ali da je svaki put njena koža isto reagovala.

– Skoro šest nedelja nakon porođaja, primetila sam da me koža svrbi svaki put kada se tuširam. U početku sam mislila da je reakcija na sapun koji koristim, onda sam pomislila da je u pitanju temperatura vode. Pokuašala sam sve da promenim, ali ništa nije delovalo. Tada nisam ni pomislila da sam alergična na vodu jer nisam ni znala da tako nešto postoji – izjavila je ona.

Mlada majka je priznala kako je nakon porođaja upala u depresiju, što je verovavtno bio okidač za alergiju.

– Bilo je užasno, bila sam na granici samoubistva. Nisam mogla da ustanem iz kreveta, ni da izađem iz kuće, a plašila sam se da će se nešto dogoditi i mojoj ćerkici – otkrila je ona.

Uprkos svom stanju, Šerel se i dalje tušira svakodnevno, ali vodi računa koliko će biti pod vodom. Kada recimo, napolju pada kiša, celo telo mora da prekrije kako ni slučajno ne bi pokisla.

Ukoliko bi se to dogodilo, postojala bi opasnost da dobije anafilaktički šok, prenose Zanimljivosti dana.

– Trudim se da brzo osušim kožu, ali to traje oko 30 minuta. Uvek mora da bude neko sa mnom u kući da ne bih upala u anafilaktički šok – izjavila je britanskim medijima. (objektiv.rs)