Home Zdravlje Zapišite recept: Ako svakog jutra na prazan stomak pojedete ovo – Nakon...

Zapišite recept: Ako svakog jutra na prazan stomak pojedete ovo – Nakon 7 dana vaš organizam će se preporoditi

245
0

Zapišite recept: Ako svakog jutra na prazan stomak pojedete ovo – Nakon 7 dana vaš organizam će se preporoditi

Gotovo da nema prirodnog lijeka koji u receptu ne sadrži i bijeli luk, i to sa dobrim razlogom. A ako ga pomiješate sa medom, rezultati će vas ostaviti bez teksta.

Sirovi bijeli luk pomaže u smanjivanju pritiska i holesterola, u prevenciji srčanih bolesti i infarkta. Odličan je i kod umanjivanja posljedica ateroskleroze, a olakšava i tegobe povišene temperature, groznice, dijareje, prehlade i gripa kao i gljivičnih infekcija. Olakšava i simptome dijabetesa, uvećane prostate i osteoartritisa. Na sve to, diže i imunitet.

Bijeli luk je najbolje konzumirati u sirovom izdanju ako ga unosite iz zdravstvenih problema. Prosto zgnječite čen, ostavite da odstoji 15 minuta i onda ga jedite. Važno je da ga zgnječite jer ćete samo tako aktivirati reakciju koja povećava sadržaj alicina u njemu.

Takođe, preporuka je i da se sirovi bijeli luk jede na prazan stomak jer će se tako svi korisni sastojci lakše apsorbovati u tijelu.

RECEPT ZA IMUNITET:

Potrebno vam je:

– Pola glavice nasjeckanog žutog luka
– 5 nasjeckanih čenova bijelog luka
– 2 ljute papričice, sitno nasjeckane
– 1 kašičica usitnjenog đumbira
– Iscijeđeni sok od jednog limuna
– Kašičica organskog jabukovog sirćeta

PRIPREMA

U staklenu teglu prvo sipajte luk pa onda i bijeli luk. Dodajte redom papričice sa sjemenkama, pa onda i đumbir. Na kraju sipajte limunov sok i jabukovo sirće. Obavezno ostavite makar centimetar praznog prostora u tegli, čvrsto zatvorite i smjestite na suhom i hladnom mjestu.

Možete da krenete sa konzumacijom narednog dana. Ovo je idealan napitak za dizanje imuniteta, ali i za pročišćavanje cijelog tijela, uključujući i kožu.

Oni koji ga redovno piju svakog jutra na prazan stomak vidjet će da imaju mnogo više energije i da im cijeli organizam bolje radi. (magazin.ba)

Previous articlePolicija primetila decu u kolima na čudnom mestu: Zaustavili su vozilo, pa se šokirali onim što su videli
Next articleDjevojčica je pitala svoje susjede da joj budu djed i baka, a godinama kasnije je otkrila njihovu tajnu