Stričevi i deda pretukli je nasmrt zbog onoga što je nosila na sebi: Reakcija roditelja zapanjila je sve

Svijet

Stričevi i deda pretukli je nasmrt zbog onoga što je nosila na sebi: Reakcija roditelja zapanjila je sve

Rodbina kaže da je djevojka bila upozorena da se ne šali sa izborom odjeće.

Sedamnaestogodišnja Indijka Neha Pasvan tragično je izgubila život kada se vratila kući poslije posjete drugarici.

Neha je na sebi nosila farmerke što je za njenu užu familiju bio signal da treba da je “prevaspitaju”. Konzervativno nastrojeni deda i dvojica stričeva upali su u sobu kod Nehe i drvenim palicama pretukli su je nasmrt.

Pored njih trojice, u dvorištu je bilo još nekoliko muškaraca iz familije koji su motrili da se dedi i stričevima niko ne približi kada Nehu budu “prevaspitavali”.

Nehini roditelji nisu bili tu kada ju je rodbina ubila, a kada su došli kući, majka Devi je primijetila da nešto nije u redu. Deda i stričevi prvo su lagali, govoreći da još nije došla kući. Tek poslije nekoliko sati otkrila je istinu jer su njeno tijelo sakrili u šupu.

Ipak, kada je došla k sebi, pošto u toj sredini žene nemaju skoro nikakva prava, nije smjela da izrazi protest zbog ubistva kćerke, pa je otišla u sobu da se osami i isplače.

Otac nesretne djevojke, u prvi mah je bio ljut na braću i oca, ali je njegov bijes vrlo brzo zamenio osjećaj “pravednosti” za učinjeno.

– Roditelji su gotovo ćutke prihvatili realnost. I oni su upozoravali kćerku da je nošenje određene garderobe sa Zapada, poput farmerki protiv pravila i da će, ako ih bude obukla, biti kažnjena – rekla je Devina sestra.

Nehin otac Amarnat proveo je posljednje godine njenog života na građevini u drugoj indijskoj državi, kako bi prehranio kćerku i drugu djecu. Samim tim, majka je bila prinuđena da živi u kući sa Nehinim stričevima i dedom, prenosi “Objektiv“. (haber.ba)