Viktorija (17) nestala nakon što je drugarica čula vrisak: Posle 22 godine, desio se šok preokret

Svijet

Viktorija (17) nestala nakon što je drugarica čula vrisak: Posle 22 godine, desio se šok preokret

Policija iz Safoka obnovila je istragu 2019. godine nakon što je dobila sveže informacije o svedocima

Policija je uhapsila muškarca zbog sumnje da je ubio 17-godišnju devojku, koja je nestala na putu kući iz noćnog kluba 1999. godine.

Viktorija Hol je zadavljena i njeno telo je pronađeno u jarku ispunjenom vodom 24. septembra 1999, pet dana nakon što je poslednji put viđena živa.

Policija iz Safoka obnovila je istragu 2019. godine nakon što je dobila sveže informacije o svedocima.

Viktorija, ili Viki, iz Trimlej Seint Mari, napustila je dom uveče 18. septembra 1999. godine uputivši se na noćni provod sa prijateljicama u noćnom klubu Bandbok u Felikstoveu.

Devojke su napustile klub sledećeg jutra oko 1 sat ujutro i razišle se oko 2.20 ujutro, na nekoliko metara od Viktorijine kuće. Tada je poslednji put viđena živa.

Na kraju večeri, Viktorijine drugarice su krenule nazad autoputem prema svojim domovima dok su jele čips i pevale, pre nego što su se razdvojili na spoju Folkeners Vaja u 2.20 sati.

Nakon kratkog vremena, prijateljica Džema je čula vriske, ali pretpostavila je da se neko šali.

Viktorijini roditelji su se probudili ujutro i tada su otkrili da se njihova ćerka nije vratila kući, nakon čega je pokrenut je postupak za nestale osobe.

Njeno telo pronađeno je pet dana kasnije u ulici Kriting Seint Piter, oko 40 kilometara od mesta gde je poslednji put viđena.

Pronađena je bez odeće i ličnih stvari.

Slučaj je ponovo otvoren na 20. godišnjicu njene smrti nakon što je policija dobila nove „informacije od svedoka“ koje su u to vreme opisane kao „značajne“.

Više od 9.000 izjava, dokumenata, poruka i izveštaja iz prvobitne istrage pregledali su detektivi.

Policija iz Safoka saopštila je da je muškarac uhapšen u sredu ujutro zbog sumnje da je izvršio ubistvo povezano sa istragom.

Određen mu je pritvor, gde ostaje na ispitivanju.

On nije neko ko je prethodno bio hapšen u okviru istrage, saopštila je policija. (objektiv.rs)