Hitno upozorenje metereologa: U narednim satima Srbiju očekuju jake kiše, grmljavine i grad

Svijet

Hitno upozorenje metereologa: U narednim satima Srbiju očekuju jake kiše, grmljavine i grad

U narednih nekoliko časova, na području Srbije, očekuje se prava vremenska kataklizma, odnosno, obilni pljuskovi, grmljevina i grad.

Na fejsbuk stranici vremenskog portala “Weather2Umbrella”, izdato je upozorenje u kojem se stanovništo Srbije upozorava na nevrijeme, koje nam je “pred vratima” i sudeći prema predikcijama stručnjaka, čeka nas pravi vremenski rolokoster.

“U toku poslijepodneva hladni front u sklopu premještanja ciklona preko našeg područja, donijeće nam prolazno jače pljuskove sa grmljavinom. Biće uslova za grmljavinske nepogode sa gradom, olujnim vjetrom i obilnim pljuskovima. Ispred hladnog fronta puhat će jak jugozapadni vjetar, fenskog efekta, a po prodoru hladnog fronta vjetar u skretanju na jak sjeverozapadni.

Tamo gdje je već prošao hladni front (Vojvodina, Podrinje), temperature su od 18 do 20°C, a u ostataku Srbije su preko 30°C, na jugu i jugoistoku i do 36°C, a biće do 38°C. Po prodoru hladnog fronta temperatura će i u ostalim predjelima Srbije biti u osjetnijem padu, pa ćemo u petak uživati na veoma ugodnih 25 do 30°C, u Beogradu do 27°C, uz umjeren sjeverozapadni vetar.”, navodi se u hitnom saopštenju. (novi.ba)