Dječak (2) se iskrao iz kuće i otišao u šumu u kojoj se izgubio – nakon 15 sati potrage su ga pronašli s njegovim ”anđelom čuvarom”

Zanimljivosti

Dječak (2) se iskrao iz kuće i otišao u šumu u kojoj se izgubio – nakon 15 sati potrage su ga pronašli s njegovim ”anđelom čuvarom”

Dasher je predivan njemački ovčar koji sa svojom obitelji živi u Australiji. Sa samo sedam mjeseci, dok je bio još malo i razigrano štene, dobio je titulu heroja.

Proveo je više od četrnaest sati štiteći svog malog vlasnika. Dvogodišnji Dante Berry iskrao se iz kuće i otišao u šumu. Dasher je to jedini primijetio pa je slijedio dječaka.

Zajedno su prešli oko tri kilometra. Kada su njegovi roditelji shvatili da ga nema, nazvali su policiju, no malenom nije bilo traga. Na njihovu nesreću, potraga za Danteom morala je biti odgođena zbog jake oluje. Ceste su bile zatvorene i bilo je nemoguće kretati se.

Iduće jutro, nakon gotovo petnaest sati, Dante i Dasher pronađeni su u šumi. Dobri i hrabri pas štitio je malenog svojim tijelom od hladnoće, ali i drugih životinja. Hvala Bogu, maleni dječak nije imao niti ogrebotine, piše Index.

Fotografija gore snimljena je u trenutku susreta majke i izgubljenog dječaka. Ovo je još jedan podsjetnik da psi shvaćaju složene situacije te da predosjećaju stvari. Oni su naši vjerni i hrabri prijatelji koje moramo čuvati i voljeti. (magazin.ba)