Ubio mladića, sudilo mu se za ubistvo, danas kupio motocikl, a popodne poginuo

Svijet

Ubio mladića, sudilo mu se za ubistvo, danas kupio motocikl, a popodne poginuo

No viši sud poništio je odluku prvostupanjskog suda i vratio mu postupak

U nesreći između Donjeg Koncovčaka i Vrhovljana u Hrvatskoj dogodila se saobrćajna nesreća u kojoj je život izgubio muškarac s područja Varaždinske županije rođen 1984. godine, javlja portal eMeđimurje.

Detalji nesreće

– Oko 15.15 sati na Županijskoj cesti 2005 između Donjeg Koncovčaka i Vrhovljana vozač motocikla u zavoju je prešao u suprotnu saobraćajnu traku i bočno udario u dva automobila koja su se kretala iz suprotnog smjera.

Vozač motocikla preminuo je na licu mjesta. Od 15:40 sati navedena cesta zatvorena je za odvijanje saobraćaja – javili su iz međimurske policije oko 16 sati.

Kako nezvanično saznaje portal eMeđimurje, radi se o Matiji Marčecu, jednom od trojice muškaraca koji su u januaru 2011. godine u Čakovcu pretukli Tomislava Pergara koji je od zadobivenih ozljeda preminuo u čakovečkoj bolnici. Prva presuda za taj slučaj donesena je tek 2017. godine, a svi okrivljenici dobili su po tri godine i osam mjeseci zatvora. No, Viši sud poništio je odluku prvostupanjskog suda i vratio mu postupak.

Nepravomoćno su osuđeni na dvije godine i deset mjeseci zatvora

U feburauru ove godine sutkinja Renata Marciuš, sutkinja Općinskog suda u Čakovcu, nakon provedenog postupka koji je bio zatvoren za javnost, donosi novu presudu. Ponovno svu trojicu osuđuje na zatvorske kazne, ali ovoga puta one su im čak smanjene.

Nepravosnašno su osuđeni na dvije godine i deset mjeseci zatvora.

Također, Marčec je navodno tek danas kupio motocikl, a nekoliko sati kasnije i izgubio život vozeći se na njemu. (cazin.net)