Tužan oproštaj od studentice koju je pregazio pijani vozač: “Mici naša, počivaj u miru”

Svijet

Tužan oproštaj od studentice koju je pregazio pijani vozač: “Mici naša, počivaj u miru”

“Sa tugom i bolom se opraštamo od naše studentkinje Milice Milićević. Njena vedrina, kolegijalnost i etičke vrijednosti će nam zauviek ostati u srcima. Studenti i zaposleni Akademije umjetnosti Novi Sad.”

Ovim potresnim statusom kolege su se na društvenim mrežama danas oprostile od Milice Milićević (28) koja je nastradala kada je u subotu uveče na Beogradskom keju, na nju i 23-godišnjeg mladića, naleteo terenac Rendž Rover. Za volanom se nalazio O.K. (29) iz Temerina, koji je, kako se sumnja, nakon udesa pobjegao sa mjesta nesreće. Dok je bježao, vozilom je udario u parkiranu Mazdu CX-5, a prilikom bježanja mu je otpala i registarska tablica, što je omogućilo policiji da ga brzo pronađe.

On je uhapšen i ustanovljeno je da je vozio pod dejstvom alkohola. Protiv njega će biti podneta krivična prijava zbog teškog djela protiv bezbjednosti javnog saobraćaja i nepružanja pomoći licu povređenom u saobraćajnoj nezgodi.

Kolege i profesori i dalje su u šoku. Ne mogu da povjeruju da je život njihove Milice ugašen u njenim najboljim godinama, na tako tragičan način.
“Mici naša, počivaj u miru”, “Neka te anđeli čuvaju”, “Zbogom Mici”, samo su neke od potresnih poruka ostavljenih ispod oproštajnog statusa.

Podsjetimo, Hitna pomoć stigla je na lice mjesta u 1:23 časa poslije ponoći na Beogradskom keju, ka Žeželjevom mostu. Povrijeđena Milica je u besvesnom stanju prebačena na odjeljenje reanimacije Urgentnog centra Kliničkog centra Vojvodine, dok je mladić zbrinut na licu mjesta i u svjesnom stanju prevezen na hirurgiju KCV-a.

Uprkos naporima ljekara, djevojka je podlegla povredama u Kliničkom centru Vojvodine. (novi.ba)