“Okrenula sam Markov broj i rekla šta mu radi žena”: Sara je ostala sama sa ćerkicom i prošla kroz pakao

Ispovijesti

“Okrenula sam Markov broj i rekla šta mu radi žena”: Sara je ostala sama sa ćerkicom i prošla kroz pakao

Ona je u trenutku saznanja doživela pravi šok, ali je odlučila da se tu ne zaustavi, te da uzme stvar u svoje ruke

Preljuba, pogotovo ona u braku, predstavlja veliko razočarenje za izneverenu osobu, kao i izazov za dalji opstanak ljubavi. Nešto slično je na svojoj koži osetila i žena po imenu Sara Džouns koja je prošle godine prepričala kako je supruga uhvatila u izdaji.

Ona je u trenutku saznanja doživela pravi šok, ali je odlučila da se tu ne zaustavi, te da uzme stvar u svoje ruke.

Dejzi je spavala u kolicima dok smo šetale parkom. Imala je 18 meseci i delovala je tako slatko i naivno. S druge strane kolica bila sam ja, koja prethodne noći nisam spavala i bila sam izmoždena, ali i puna adrenalina od navale besa.

Izvadila sam telefon i pozvala Markov broj. Mark je muž žene sa kojom moj muž ima preljubničku aferu. Ruke su mi se tresle toliko da nisam uspela da pozovem pravi broj iz prvih par pokušaja. Očajnički sam želela da mu saopštim da njegova žena Džo spava sa mojim suprugom Polom, sa kojim sam u braku 10 godina. Želela sam da najavim Marku da će uskoro i njegova ljubav i brak biti poljuljani, baš kao i moj.

Sve se to dešavalo leta 2019. godine, pre kovida, pre karantina. Džo je bila Polova sekretarica u firmi koju on vodi. Jedva da sam je znala, ali ono što sam znala je da su njih dvoje trenutno u Španiji i da verovatno uživaju na plaži. Želela sam da im to uništim.

– Halo?

– Mark, ja sam Polova žena. Znaš li da Džo spava sa mojim mužem? – pitala sam, pa napravila dramsku pauzu. Ako je već moj brak pred raspadom, rešena sam da i ja rasturim njen.

– Njih dvoje već mesecima spavaju u kancelariji mog muža. Jesi li znao za to? – pitala sam. Mark je počeo da psuje i pita me da li se zezam. Ni najmanje se nisam zezala.

– Ovo mi je uništilo odmor! – dreknuo je.

– Odmor? Meni je uništilo život! – siktala sam ja.

– Prenesi mužu da ću ga posetiti čim se vratim sa odmora – dreknuo je i prekinuo vezu.

Pol i ja smo se upoznali 2009. godine. Ludačka strast odmah nas je obuzela i delovalo je kao da smo par iz snova. Zaprosio me je samo 10 meseci kasnije, a ja sam bila van sebe od sreće.
Svi moji prijatelji i porodica su ga obožavali. Meni ni na kraj pameti nije padalo da bi ikad mogao da me prevari. Pet godina braka je prošlo i imali smo prvi potres – nikako nisam mogla da zatrudnim iako smo pokušavali. Usledili su iscrpljujući napori vantelesne oplodnje. Jedan od njih napokon je uspeo, ali to je predugo trajalo i kada je Dejzi stigla, naš brak već je bio na klimavim nogama.

Dejzi je malo spavala, pa je Pol morao da pređe u drugu sobu kako bi se naspavao. Tako je nestao naš intimni život, jednim potezom. Ja sam takođe patila i od postporođajne depresije, pa je i to odigralo veliku ulogu u našem udaljavanju.

Dugo sam sumnjala da se nešto dešava između njega i Džo. Mlađa je od mene, ne i lepša. Međutim, kao mlađa, manje je i zahtevna, spremnija za avanture.

Pol ju je zaposlio 2018 godine, a njen suprug Mark, koji je IT-jevac, nema ni fiksno radno vreme ni fiksnu kancelariju, što joj ostavlja mnogo prostora za manevrisanje. Mene su držali podalje – nikad nisam prisustvovala zvaničnim kancelarijskim proslavama, sretala sam je vrlo retko a tada je bila ekstremno hladna. Kad god bih pitala Pola da li se nešto dešava između njih, poricao je.

Ubeđivao me da umišljam i prevrtao očima. Pitao bi me kako to uopšte može da mi padne na pamet kad ima pune ruke posla sa svojim poslom i sa bebom. Govorio mi je da sam paranoična.

Onda sam našla dokaz.

Jedne julske noći 2019. godine, rešila sam da mu pogledam telefon. Ne ponosim se time, ali to je bio jedini način da otkrijem istinu. I tu je zablještala predamnom – poziv upućen Džo u nedelju u 1:30 ujutro, dok je bio sa društvom napolju.

– Zašto si je zvao tako kasno? – pitala sam, a duga tišina mi je sve potvrdila.

– Imali smo neki haos na poslu – izrekao je glupu laž, toliko glupu da je i meni bilo neprijatno. Nisam mogla da poverujem da misli da sam toliko glupa da u to poverujem. Navodno su imali problem sa mušterijom, pa su to rešavali u dva ujutro.

Bio je kao životinja uhvaćena u zamku. Satima smo se svađali dok nije priznao – zvao ju je da joj kaže da je voli. Insistirao je na tome da samo on ima osećanja prema njoj, da se ništa nije dogodilo između njih, on se prosto zaljubio.

Srce mi je potonulo. Izgubila sam ga. Molio me je da je ne zovem, da joj ne uništimo brak zbog njegove greške. Međutim, bilo mu je u redu da uništi moj život. Rekla sam mu da se spakuje i da ide, ali sam pre toga krišom zapisala njen broj telefona. Imao je i broj njenog muža, pa sam i to zapisala.
Narednog dana, sa mučninom u stomaku, ustala sam i krenula sa uobičajenim dnevnim rasporedom. Znala sam da moram da razgovaram sa njegovom ljubavnicom ukoliko želim da znam šta se zaista desilo. Pol mi sigurno neće reći istinu.

Tako sam iz parka, dok sam šetala Dejzi u kolicima, duboko udahnula i pozvala Džo.

Razgovor sa ljubavnicom

– Pol mi je sve ispričao. Sve znam. Cele noći smo budni – slagala sam je, da vidim šta ću izvući iz nje.

Džo je ćutala. A onda je počela da jeca. Očito nije tako dobar lažov kao Pol.

– Tako mi je žao. Samo smo se jednom poljubili i odmah sam zažalila. Nisam htela da ode ovako daleko – rekla mi je kroz šapat.

Sa lažnim samopouzdanjem, pitala sam je: “Šta se zaista desilo Džo? Zovem te kao žena, pitam te kao žena. Dajem ti šansu da mi sama sve objasniš. Najmanje što možeš je da mi kažeš istinu”.
– Dobro, imali smo i odnose, ali samo jednom… u kancelariji – rekla je.

U isto vreme bilo mi je i drago što su moje sumnje potvrđene, što nisam paranoična, a bila sam i očajna. Džo me je molila da ne kažem njenom mužu.

– Ne mogu da dozvolim da moje ćerke prolaze kroz ovo. Volim svog muža, želim da nam brak uspe – plakala je Džo.

Tražila je od mene da saosećam sa njom. Da me bude briga za njenu porodicu, dok se moja raspada. Da brinem o njenim ćerkama, dok gledam svoju ćerku pred sobom.

Rekla sam joj da sam i ja majka, da sam svesna svega i da ću joj dati priliku da sama prizna sve Marku. Obećala mi je da hoće. Prekinula sam vezu i okrenula Pola. bilo je zauzeto. Okrenula sam odmah Džo – zauzeto. Umesto da priča sa svojim mužem, pozvala je mog. Toliko o tome. Opet sam ispala naivna.

Rešila sam da im razorim brak

Besna, okrenula sam Marka. Rešila sam da ja budem ta koja će mu reći istinu, da ja budem ta koja će im razoriti brak.

Zamišljala sam strašne scene svađe između njih dvoje. Nadala se da će oboje doputovati sa odmora. Želela sam da joj se osvetim. Međutim, Mark je reagovao prilično blago u odnosu na ono što sam ja želela i zamišljala.

Te noći pozvala sam Pola da dođe i pokupi ostatak svojih stvari. Pitala sam ga i neke stvari zbog kojih sam zažalila – da li je imao odnose sa Džo i kako je bilo. Oboje smo plakali, ali on me nije molio za drugu šansu. Samo je bio potpuno izgubljen.

On se uselio kod svog brata. Ja sam probala da se priviknem na novi život, ali bilo je teško. Težina je počela rapidno da mi pada, imala sam svakodnevne napade panike. Nisam mogla da se pomirim sa tim da mi je sva budućnost koju sam zamišljala izbrisana.

Dve nedelje kasnije, saznala sam posledice mog poziva upućenog Marku. Vratio se sa odmora, uleteo u kancelariju, zgrabio Pola za vrat i držao ga uza zid, preteći mu da će da ga ubije ako ga još jednom vidi blizu Džo. Nije mi bilo žao. Napokon muškarac koji drži do svoje reči. Naravno, Džo se više nije vraćala na posao. Ja sam pokušavala da održim prijateljske odnose sa Polom zbog deteta.

A onda, taman pred karantin, preselio se nazad, u gostinjsku sobu. To smo uradili kako bi on mogao da je pripazi dok ja radim. I tako je i ostalo. 18 meseci kasnije, i dalje smo u tom limbu. Ne razvodi mi se od njega, jer bih u tom slučaju morala da mu predam Dejzi na pola nedelje, ali mi se ni ne ostaje u tom braku.
Ne mogu da mu oprostim.

Otkrovenje na Fejsbuku

Spolja, delujemo kao pravi bračni par. Vodimo Dejzi u šetnju, jedemo zajedno kao porodica, delimo kućne poslove…a onda svako ode u svoju sobu na spavanje. Čak ni naše komšije ne sumnjaju da se nešto dešava sa nama.

Svako malo, dobijem napad ljubomore pa potražim Džo na Fejsbuku. Ono što sam videla jedne večeri navelo me je da se zagrcnem. Okačila je sliku i napisala: “Moj divni mužić i ja uživamo sa naše dve princezice na izletu #porodica”.

Oni su ostali zajedno! Moja osveta nije uspela! Mom braku je došao kraj, dok se oni šepure svojim slikama na Fejsbuku.

To je bilo kao da mi je neko nož zabio u leđa, pa ga okrenuo. Ta afera je moj brak razorila, a njihov učinila još jačim. Ona se izvukla, iako je sve zakuvala. I to je najgora pilula koju ću morati da gutam celog života. (objektiv.rs)