Liječnici su joj preporučili da pobaci „čudesno dijete“: Ona je odbila i nije ni slutila što će joj sin 30 godina kasnije učiniti!

Zanimljivosti

Liječnici su joj preporučili da pobaci „čudesno dijete“: Ona je odbila i nije ni slutila što će joj sin 30 godina kasnije učiniti!

Jedna je majka iz New Yorka primila spasonosni bubreg od svog sina za kojeg su liječnici 30 godina ranije preporučili da ga pobaci.

Evelyn Bowens imala je 35 godina kada su ju liječnici obavijestili da ima oslabljenu maternicu i da to može dovesti do preranog poroda ili spontanog pobačaja.

„Liječnik mi je rekao da napravim abortus zbog visokog rizika, a ja sam rekla ne, neću to napraviti“, rekla je Evelyn.

Liječnici su bili u pravu oko jedne stvari – Bowens je rodila nakon 7 mjeseci trudnoće bebu koja je imala svega 1.5 kg.

Bowens je svoga sina nazvala Miles, a unatoč tome što je nekoliko tjedana proveo u inkubatoru i što je morao operirati kile, on je odrastao u zdravog muškarca. Kada je majčino zdravlje počelo slabljeti, Miles je bio čudo koje joj je trebalo – mogao je donirati bubreg.

„Najveće čudo oko svega je da sam bila u rizičnoj trudnoći i rekli su mi da se riješim Milesa. Da sam ga se riješila dok je bio beba, ne bih sada imala ovaj bubreg“, rekla je Bowens koja sada ima 65 godina.

Miles Lowe rekao je kako mu je uvijek bilo stalo do njegove mame koja je radila kao učitelj, navečer davala instrukcije i u crkvi vodila dječji zbor, sve kako bi spojila kraj s krajem i odgojila svoju djecu, a cijelo je vrijeme patila od visokog krvnog tlaka.

„Mnogo ljudi nema majke koje bi se brinule o njima i pokazale mi ljubav. Ona mi je dala ljubav i pružila mi dom sve ove godine“, rekao je.

To nije prvi puta da se Miles pobrinuo za svoju majku. Nakon što su stariji rođaci otišli na fakultet, on bi svojoj majci donosio lijekove za tlak, i oni su se tako godinama povezivali i razgovarali.

Kada je prije četiri godine Evelyn naglo porasla razina kreatina, liječnici su joj rekli da će morati na dijalizu ako ne nađu bubreg za transplantaciju. Miles se nije dvoumio da pomogne svojoj mami.

„Tamo u liječničkom uredu su mi rekli ‘Trebat će joj transplantacija’, a ja sam rekao ‘Ja ću ti dati bubreg, imamo istu krvnu grupu’. Nisam ni pitao svoju ženu, imao sam stav ‘Moram to napraviti za svoju majku’, dugujem joj“, rekao je Miles.

Nakon što je prošao sve potrebne testove, Miles je prošle godine otišao pod nož.

„Kao sin ili kćerka, koliko prilika imamo da se vratimo i svojem roditelju pomognemo na tako velik način?“, rekao je.

Obitelj je u nedjelju na Majčin dan imala dvostruki razlog za slavlje, a to je obnovljeno zdravlje mame Evelyn.

„Pravi je blagoslov sjediti kraj nje sa znanjem da je dobro, da je zdrava i da može biti sa svojim unucima“, rekao je Miles. (magazin.ba)