Najjači i najmoćniji tradicionalni čistači vaših arterija: spriječite infarkt na potpuno prirodan način!

Zdravlje

Najjači i najmoćniji tradicionalni čistači vaših arterija: spriječite infarkt na potpuno prirodan način!

Svi imaju želju da su mladi i zdravi dugo, ali tijelo vremenom stari.

Krvni sudovi takođe stare, gube elastičnost, pojavljuju se naslage na njihovim zidovima. Tada se javljaju zdravstveni problemi – česte glavobolje, povišen pritisak, ateroskleroza i artritis, pojavlju su varikoze i naslage hoelsterola, koje vode do infarkta.

Pročišćavanje tijela narodnim sredstvima je već od davnina poznato. Tradicionalni ljekari su sakupili recepte, koji su se pažljivo čuvali i predavali s koljena na koljeno.

Tradicionalna medicina za pročišćenje krvnih sudova odavno koristi ljekovito bilje. Od njih se prave korisni čajevi i ljekoviti preparati. Tu spadaju djetelina, žut kantarion, menta, maslačak, rastavić i druge.

Plodovi brusnice, šipak, aronija takođe imaju blagotvorno dejstvo na vaše krvne sudove, a i za cjelokupno tijelo.

Tinkture od biljaka, koje se lako prave kod kuće, ali prije nego što počnete da ih koristite, konsultujte se sa vašim ljekarom, kako bi izbjegli dodatne komplikacije.

– Listovi i korenje maslačka se uspješno koriste kod ateroskleroze, jačaju tijelo, čiste jetru i bubrege. Listovi i korijenje 4-5 maslačka se stave u tamnu posudu i preliju se sa 500 ml rakije. Tako treba da odstoje 2 sedmice, pa se zatim procijede. Uzima se po 25 kapi 2 puta dnevno prije obroka. Trajanje liječenja zavisi od stanja krvnih sudova – do 2 do 4 mjeseca.

Pomiješajte 100 g različitih biljaka: kamilica, hajdučka trava, listovi jagode, pupoljci breze i smilje. Sipaju se 2 kašike u teros i preliju se sa 500 ml ključale vode i tako treba da odstoje 12 sati. Uzima se po 1 kašičica meda sa 100 ml – 2 puta dnevno. Liječenje traje dok ne potrošite biljnu mješavinu.
Kada imate zdravstene probleme, sama priroda nudi svoje darove, a mi samo treba da ih pravilno koristimo. Tako će narodni lijekovi postati naši saveznici u borbi za zdravlje, mladost i ljepotu tijela. (hayat.ba)