Devojčica pala sa PETOG sprata, a onda se desio OBRT od kojeg zastaje srce: Nacija slavi heroja (VIDEO)

Svijet

Devojčica pala sa PETOG sprata, a onda se desio OBRT od kojeg zastaje srce: Nacija slavi heroja (VIDEO)

Mediji u Kini izveštavaju o prolazniku čiji je junački čin zabeležila sigurnosna kamera

Sigurnosna kamera u Kini zabeležila je prizor od kojeg zastaje srce kada je prolaznik heroj uhvatio devojčicu (2) koja je pala sa petog sprata.

Šen Dong (31) parkirao je svoj automobil preko puta stambene zgrade u Tongšijangu u kineskoj provinciji Džeđijang kada je čuo glasan udarac. Devojčica je u tom momentu pala na čelični krov ispod prozora stana iz kojeg je ispala.

Dete se se zatim prevrnulo preko ivice nastrešnice na prvom spratu i skočilo prema trotoaru, ali ga je Šen uhvatio i sprečio tragediju. Devojčica je zadobila povrede nogu i pluća, ali je u stabilnom stanju, prenosi kineski portal SCMP.

Šen je mahnito zvao Hitnu pomoć kada je video šta se dešava, ali je instinkt prevladao i on je bacio telefon da bi uhvatio devojčicu pre nego što je udarila u beton.

Medijima je rekao da nije shvatio da je u pitanju dete sve dok devojčica nije počela da puzi prema ivici platforme na prvom spratu.

– Da budem iskren, ne mogu da setim detalja. Ne mogu da se setim da li su me bolele ruke ili bilo šta. Samo je proradio instinkt da posegnem za njom. Bila je sreća što sam stigao na vreme, inače bih se osećao apsolutno užasno – rekao je Šen za lokalne medije.

On je dodao da je devojčica preživela zahvaljujući metalnoj nastrešnici na koju je pala, jer je to ublažilo pad. (objektiv.rs)