NA DAN VJENČANJA BAKA MI JE REKLA OVO, I HVALA JOJ: Za 30 godina braka nisam imala nijedan problem,ni s mužem ni s djecom!

Zanimljivosti

NA DAN VJENČANJA BAKA MI JE REKLA OVO, I HVALA JOJ: Za 30 godina braka nisam imala nijedan problem,ni s mužem ni s djecom!

Ako vam porodični život puca po šavovima, djeca ne slušaju, vrijeme je da se okrenete mudrim savjetima naših starih, piše Stil kurir.rs

Ovo su uputstva koja mi je baka dala prije vjenčanja, prije 30 godina. Kako je vrijeme pokazalo, pomogli su mi da prođem kroz sve bračne krize, izbjegnem destruktivne konfliktne situacije, održim ljubav i odgajim divnu djecu!

Bakini savjeti:

Ne svađajte se sa mužem pred djecom. U suprotnom vas više neće poštovati i oboje ćete izgubiti autoritet. Rezultat je nepoštovanje i neposlušnost djece.

Muškarci su spremniji da pomognu nego da prate naređenja. Samo učinite na fin način da vaš muž poželi da radi ono što vi želite.

Najveća vrednost je porodični mir. Zadržite to, budite u stanju da oprostite i progovorite prvi.

Ne čistite ako ste loše raspoloženi. Ako niste u miru sa sobom, samo ćete napraviti još veći haos.

Nemojte biti lijenji da učite nove stvari. Samo obrazovana majka može imati pametnu i dobro odgojenu djecu.

Ne budite ljubomorni, da ne biste uništili svoju porodicu. Ako suprug voli i poštuje svoju ženu, onda je nikad neće prevariti.

Uvijek pripremite ukusnu hranu i lijepo je ukrasite. Muž nije životinja koja samo pojede šta god mu se servira.

Poštovanje je glavna stvar u porodici. Ako postoji poštovanje, biće i ljubavi koja vječno traje. (novi.ba)