NIKAD MI ŽENA NEĆE BITI ISPRED MAJKE, NIKAD: On je podelio ljudie, a izhavom šokirao sve, da li je moguće

Ispovijesti

NIKAD MI ŽENA NEĆE BITI ISPRED MAJKE, NIKAD: On je podelio ljudie, a izhavom šokirao sve, da li je moguće

U jednoj ispovesti, čovek je iskazao svoje mišljenje povodom odnosa prema ženi i majci, otkrivši da je “žena tri milijarde, ali majka samo jedna”

Na jednom sajtu na kojem se objavljuju razne ispovesti, čovek je podelio svoje mišljenje na temu odnosa prema majci i devojci i time pokrenuo lavinu komentara:

– Je l’ ja kao muškarac treba da se odreknem svoje majke kada se budem ženio? Je l’ smo dotle došli? Da ja više ne smem da se javim svojoj majci, niti da joj odgovaram kada ona mene zove. To bi žene volele? Da se muškarci odreknu svoje rodbine i posebno majke, a da one sa svojim majkama redovno komuniciraju. Kažu, svekrve se mešaju u brak. Ma, stvarno? Kakva feministička propaganda! Ne sumnjam da postoje neke svekrve koje se mešaju, ali isto tako postoje i tašte. Nisu sve svekrve loše, niti su sve tašte zlatne. A, ovde se odmah napadaju svekrve. Većina svekrva se ne meša u brak svog sina. Ali, problem je što ženama smeta i kad im se kaže nešto dobronamerno, bez ikakve zle namere. Šta, ne sme ženama ništa da se kaže? Šta mislite, bre vi, da ste bezgrešne i da sve znate? Čim im nešto kažeš, one se ljute i pričaju kako im se neko meša u brak. Ne valja vam posao, žene drage. Nema te žene koja bi me naterala da se ja odreknem svoje majke. Žena ima tri milijarde, ali je majka samo jedna – napisao je ovaj čovek, a onda su usledili komentari:

– Majka mora znati za granicu, niko ti ne traži da se odrekneš majke, nego da ne dozvoliš da vam se meša u brak. Vama je svaka feminjara, koja neće da trpi da nekome bude rob i vreća za udaranje.

– Dobro kad je normalno da vi od žena tražite da se odrekne prezimena faktički porekla, često i svog grada, države, da ne pričamo o veri i ostalim situacijama… a oni ne mogu svojoj mamici da postave granice, bući, bući.

– Samo ću reći da se u normalnoj porodici i sa normalnim ljudima sve može. Ako svi imaju svoj život, ispravne stavove i znaju gde im je mesto, tu nema zime. Naravno da ne mislim na autora.

– Naravno da se ne treba odreći svog roditelja, ali neki preterujete u tim odnosima sa majkom. Bila sam sa momkom, kojem je mama centar sveta. Samo mama, mama, mama, mama, mama, mama. Ne može u grad, mora mamu da vozi u prodavnicu, mora kući da mama ne bude sama. Za najbanalnije stvari, mama mora prvo dati svoje mišljenje. Kad bolje razmislim, mislim da je mama bila upućena i u naš se*sualni život. Nije retko da muškarac preko 30 ima bolesnu povezanost sa majkom, sve češće čujem za takve slučajeve.

– Ne vredi. Sve iz krajnosti u krajnost, zato više ne želim nikoga u životu. Ili su papučari ili šovinisti. Nigde sredina.

– Zato se nisi ni oženio. Neće ti mama rađati decu. Mama je mama, i ona treba da pomogne, ako joj se traži, ali da ne gura nos tamo gde mu nije mesto. A sad pošto si kevino pile… Je*i ga.

Šta vi mislite o ovome, da li je čovek u pravu ili ipak malo preteruje sa ovom “mama pričom”? (espreso.co.rs)