ZNATE LI ŠTA ZAISTA ZNAČI AKO MAČKA SPAVA S VAMA U KREVETU: Evo šta vam tako poručuje

Zanimljivosti

ZNATE LI ŠTA ZAISTA ZNAČI AKO MAČKA SPAVA S VAMA U KREVETU: Evo šta vam tako poručuje

Bez obzira što djeluju nepovjerljivo, mačke i te kako znaju da budu privržene čovjeku

Većina ljudi ima predrasude o mačkama. Smatraju ih lukavim, hladnim, nepoverljivim. Međutim, to uopšte ne mora biti slučaj.

Mačke se vrlo lako vezuju za ljude, čak mogu terapeutski pomoći čovjeku. Dokazano je da predenje mačke pozitivno utiče na fizičko i mentalno zdravlje čovjeka.

S obzirom da se neke mačke brže opuštaju u prisustvu čovjeka od drugih, neke se više maze od drugih, postavlja se pitanje kako da znamo da nas naša mačka voli?

Ukoliko radi ove 4 stvari, budite sigurni da vas voli.

NAMIGIVANJE

Namigivanje kod mačaka se naziva još i ,”mačiji poljubac”. Ukoliko mačka zatvara i otvara oči dok vas gleda, to je siguran način da vas voli. Ovo je ujedno i najdominantniji znak privrženosti.

MJAUKANJE

Ukoliko se obraćate mački a ona vam uzvraća mjaukanjem, to znači da komunicira sa vama i uspostavlja konekciju na svoj način.

LOV

Većini ovaj potez mačaka neće biti najprijatniji ali ukoliko ispred ulaznih vrata naiđete na miša ili guštera znajte da je to znak ljubavi. Kada mačka ulovi i donese vama miša, to je za nju vrsta poklona koji je namenila vama. Budite sigurni u tim trenucima da vas iskreno voli.

SPAVANJE U VAŠEM KREVETU

Mačke su životinje koje vole da budu same, u većini situacija im ne prija društvo. Ukoliko mačka izabere da spava sa vama u krevetu umjesto na svom mjestu to znači da joj vi ulivate sigurnost. Pored vas se osjeća sretno i ispunjeno. (novi.ba)