Majka joj je umrla nekoliko dana pre ispita: Kada je diplomirala, njen gest šokirao je sve

Zanimljivosti

Majka joj je umrla nekoliko dana pre ispita: Kada je diplomirala, njen gest šokirao je sve

Prikupila je simpatije širom sveta zbog ovog gesta

Studentkinja Arlen Hau iz Meksika postala je viralna na društvenim mrežama zbog emotivnog gesta i počasti koju je uputila preminuloj majci.

Ona je, naime, odnela diplomu na grob svoje majke koja je dosta truda i novca uložila u studije, ali nije dočekala ćerkinu diplomu.

– Kada sam primala diplomu, stekla sam osećaj da te zagrlim i kažem: “Mama, uspela sam. Posle četiri godine konačno sam završila fakultet”. Ali, ti si me preduhitrila i otišla na drugi svet – navela je Arlen, prenosi La Kalle Blue Radio.

Odmah nakon ceremonije dodele diplome, svršena studentkinja je posetila grob svoje majke kako bi sa njom “proslavila” dostignuće.

Odlučila je takođe da napravi i kompilaciju fotografija zajedno sa ljudima koji su bili uz nju u najtežim trenucima studiranja, poput oca, preminule majke i rođaka.

– Kad god bih se osećala stresno i činilo mi se da sam u bezizlaznoj situaciji, mama bi razgovarala sa mnom i sa tatom, a posle toga bih postala bolja i uspela da prevaziđem sve prepreke – dodala je Arlen, uz konstataciju da je održala obećanje koje je dala majci, da će završiti studije.

Stotine hiljada ljudi bilo je dirnuto i šokirano ovom pričom i mnogi od njih su čestitali devojci, ne samo na diplomi, već i zbog lepog sećanja na majku i počasti koju joj je pokazala. (objektiv.rs)