Ne bacajte stabljiku mladog luka jer čini čuda za zdravlje: evo kako vam može pomoći

Zdravlje

Ne bacajte stabljiku mladog luka jer čini čuda za zdravlje: evo kako vam može pomoći

Sljedeći puta kada se nađe na vašoj trpezi dobro razmislite hoćete li baciti stabljiku. Osim što je cijenjen u prehrani mladi luk ima višestruku primjenu.Alternativna medicina mladi luk smatra nevjerojatno vrijednom i zdravom namirnicom koja djeluje na tijelo iznutra i izvana.

Osim što pomaže kod prehlade i krvnog pritiska, ima i protuupalna svojstva, te djeluje protiv gljivica, stresa i umora.Ali osim što je cijenjen u prehrani mladi luk vrlo je učinkovit i na druge načine.

Upala grla:Izrežite luk na komadiće, a možete mu dodati i naribanog đumbira i soli te sve zajedno stavite u platnenu vrećicu ili krpu te zagrijte. Toplu kompresu umotajte u još jednu krpu ili peškir te stavite na upaljeno područje (grlo, prsa, dlanove ili leđa).

Natečene noge:Mladi luk kuhajte nekoliko minuta. Blenderom ga izmiksajte (ako treba dodajte vrlo malo vode), dok se smjesa ne pretvori u pastu. Takvom pastom namažite natečene dijelove nogu. Ovaj recept koristi se već stotinama godina i vrlo je učinkovit.
Šmrkavi nos:Zgnječite luk i njegov im sokom natopite vatu ili blazinice. Takvu mokru kompresu stavite na nos i područje sinusa. (domacikolaci.net)