Ove namirnice će bez traga ukloniti vaš herpes zauvijek: Ne ostavljaju ožiljke, oporavljaju kožu!

Ljepota

Ove namirnice će bez traga ukloniti vaš herpes zauvijek: Ne ostavljaju ožiljke, oporavljaju kožu!

Iako po apotekama možemo da kupimo brojne kremice koje pomažu pri liječenju herpesa, nakon njihove upotrebe na usnama ostaju bijeli tragovi, kao mali ožiljci.

Herpes je inače posljedica infekcije virusom Herpes simplex, a prenosi se poljupcima, dodirom, kao i upotrebom zajedničkog pribora za jelo. Nakon što se zarazimo ovaj virus je stalno prisutan u tijelu, skriven u nervu blizu usta i nosa, a na površinu izbija nakon što nam padne imunitet.

Predstavljamo vam nekoliko predloga kako da se sa herpesom izborite na potpuno prirodan način, nakon kojeg vam neće ostati ožiljci na usnama:

1 .Napravite gustu smjesu od tri krupnija čena bijelog luka, sitno izrendana i 100 g meda. Ovom smjesom mažite inficirane dijelove.

2. Herpesa se možete riješiti i ako ga budete mazali tripostotnim hidrogenom ili bundevinim uljem koje možete da kupite u svim prodavnicama zdrave hrane.

3. Još jedan prirodni lijek za herpes je heljdino brašno. Jednostavno, jednu kašiku brašna prelijte sa dve šolje ključale vode, malo prokuhajte i dobijenu smjesu mažite preko bolnih dijelova.

4. Pomiješajte kašiku soli i kašiku sode bikarbone sa malo vode da dobijete gustu smjesu koju ćete mazati nekoliko puta u toku dana.

Kao prirodni lijekovi protiv herpesa dobro će vam doći i aloe vera, nana i propolis. (novi.ba)