Krava otelila jedno, pa drugo, pa treće tele, a kada je veterinar progovorio – cijelo selo je zanijemilo…

Zanimljivosti

Krava otelila jedno, pa drugo, pa treće tele, a kada je veterinar progovorio – cijelo selo je zanijemilo…

U domaćinstvu Mika Pavlovića u selu Živica, nedaleko od Guče, odigrao se nesvakidašnji događaj. Krava je otelila tri teleta, što je veoma redak slučaj, a meštani zaseoka kažu da ne pamte da se tako nešto u ovom kraju ikada dogodilo.

– Krava obično oteli jedno, eventualno dvoje teladi, ali troje to je stvarno retkost. Ja se ne sećam da sam čuo za sličan slučaj u okolini – priča komšija Miško.

I veterinar je ostao zatečen kada je posle prvog krenulo i drugo, a nakon toga i treće tele.

– Nismo mogli da verujemo, svi smo gledali u neverici kako se rađaju jedno za drugim i kada se veterinar okrenuo i rekao: “Evo ga i četvrto”, zanemeli smo. Trebalo nam je nekoliko minuta da shvatimo da se čovek šali – prepričavaju komšije događaj, ne skrivajući radost što su sva tri teleta zdrava i jaka.

Krava porodice Pavlović otelila je dva muška i jedno žensko tele. Pošto su komšije prisustvovale ovom nesvakidašnjem događaju pao je dogovor da oni krste telad.

– Žensko će se zvati Ruža, a muška Belja i Šaronja. Tako smo odlučili, a i dečici se dopada – kaže komšija Miško.

U porodici Pavlović srećni su zbog prinova o kojima će brinuti ne samo oni već svi u selu, jer su tri teleta već postala ljubimci meštana Živice. (magazin.ba)