Home Svijet Objavljena prognoza za naredne 2 sedmice, od sutra do 9. augusta: Evo...

Objavljena prognoza za naredne 2 sedmice, od sutra do 9. augusta: Evo kakvo nas vrijeme očekuje

297
0

Objavljena prognoza za naredne 2 sedmice, od sutra do 9. augusta: Evo kakvo nas vrijeme očekuje

Hidrometeorološki zavod Federacije BiH objavio je prognozu vremena za naredne dvije sedmice, od sutra do 9. augusta.

Narednih dana na prostoru Bosne i Hercegovine uz obilje sunca bit će vruće. Prognozira se pretežno vedro vrijeme, jedino u utorak u većem dijelu naše zemlje preovladavat će umjereno do pretežno oblačno.

Puhat će slab do umjeren vjetar, uglavnom južnog smjera. U takvim okolnostima temperature zraka bit će uglavnom iznad 33 stepena, na jugu zemlje i do 40 stepeni. U južnim i sjevernim područjima neće izostati ni tropske noći.

Minimalne jutarnje temperature zraka varirat će od 16 do 22 u Bosni, na jugu zemlje do 25 stepeni celzija. Najviše dnevne temperature će biti između 32 i 36, u Hercegovini do 38 stepeni.

Sredinom sedmice očekivane maksimalne temperature i do 40 stepeni.

Prva sedmica augusta, prema aktuelnim prognostičkim modelima, bit će svježija. Izraženiji pad temperature zraka moguć je u centralnim i sjevernim područjima.

Pritjecanje svježijeg i vlažnijeg zraka uslovit će mogućnost za kišu i pljuskove. Minimalne temperature zraka bit će u rasponu od 13 i 17 u Bosni, do 23 stepena celzija u Hercegovini. Maksimalne temperature varirat će između 25 i 31 u Bosni, na jugu Hercegovine do 34 stepena. (novi.ba)

Previous articleHaris Džinović nezadovoljan životom u vili od dva miliona eura: “Nisam želio takvu kuću, nemam svoj kutak u njoj”
Next articlePolicajac je zaustavio ženu zbog prelaska kroz crveno, ali kada je vidio što se događa na suvozačevom mjestu, odmah je zvao pomoć