Sestra djevojke (18) poginule u nesreći na A3: “Ne mogu vjerovati da više nemam sestru. Jesi li mnogo patila?

Svijet

Sestra djevojke (18) poginule u nesreći na A3: “Ne mogu vjerovati da više nemam sestru. Jesi li mnogo patila?

Vozač koji je jučer na autocesti kod Slavonskog Broda skrivio prometnu nesreću u kojoj je deset ljudi poginulo doveden je danas u Županijsko državno odvjetništvo.

Tamo je ispitan, a Državno odvjetništvo je za njega zatražilo istražni zatvor. Odluku će o daljnjem tijeku postupka, odnosno o tome hoće li za vozača biti određen istražni zatvor ili će se ga pustiti na slobodu, donijeti istražni sudac sutra ujutro.

Kako je jučer izvijestila policija, vozač će biti kazneno prijavljen zbog sumnje na počinjenje kaznenog djela iz članka 227. Kaznenog zakona – izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu, za što je najveća kazna do 15 godina zatvora. Vozač je rekao da je do nesreće došlo jer je na trenutak zaspao za volanom.

U nesreći je, podsjetimo, ozlijeđeno 45 osoba, a ravnatelj Opće bolnice Slavonski Brod Josip Samardžić potvrdio je da je dvoje teško ozlijeđenih putnika stabilno, a da će dvadesetak osoba biti pušteno kući. Njihovo stanje se i dalje monitorira. Dvije žrtve još nisu identificirane.

Među žrtvama je, kako javlja portal sinjali.com, i 18-godišnja Anjez Bellanica. Njezina sestra je na Facebooku objavila dirljivu poruku.

“Ne mogu vjerovati da više nemam sestru. Jesi li mnogo patila? Anjez, što s našim planovima za budućnost, kako da živim bez tebe? Znaš da bez tebe ne mogu živjeti niti jedan dan.

Ti si moja duša. Počivaj u miru, anđele”, napisala je. (novi.ba)