“Pametan je, vredi više od ostalih”: Direktor škole uhvaćen da trguje decom, a jednom đaku je ponudio ovo

Svijet

“Pametan je, vredi više od ostalih”: Direktor škole uhvaćen da trguje decom, a jednom đaku je ponudio ovo

Direktor i jedan od profesora škole Džavahar Navodaja Viđalaja u zapadnom Bengalu u Indiji uhvaćen je posle nekoliko nedelja praćenja kako trguje decom.

Direktora Vidaju A. je još pre dva meseca uhvatio na delu jedan od profesora u školi dok se preko telefona dogovarao sa krijumčarima dece kako da se obavi primopredaja. Tada nije smeo da reaguje jer nije bio siguran da je čuo to što je čuo, ali vrlo brzo je dobio potvrdu o čemu se zaista radi, prenosi NDTV.

Profesor je diskretno preko prijatelja u policiji saznao da policija osnovano sumnja da se u njegovoj školi “iza paravana” odigrava užasna igra i da je u njoj kolovođa upravo direktor.

Posle višenedeljnog praćenja direktora, policija je preko jednog od kolega na tajnom zadatku koji je bio ozvučen na licu mesta, čuje sve što je trebalo i potom uhapsi Vidaju A.

– On je pametan, vredi više od ostale dece. Nema nikoga, živi u sirotištu, moja je preporuka – rekao je između ostalog direktor pre nego što je snimljen i potom uhapšen.

Prethodnog dana dvoje dece iz drugog razreda osnovne škole plakalo je ispred zgrade, te je domar u razgovoru s njima saznao da su im prišle “starije čike” i na licu mesta su ih uznemiravale. Potom se, tobože slučajno, pred školom našao upravo direktor koji je jednoj od devojčica pod stresom ponudio da je vozi kući, što je ona odbila.

Škola u zapadnom Bengalu sada je već nekoliko dana pod lupom policije. Proveravaju se svi zaposleni, njihovi kompjuteri i ostala školska svojina kako bi se ušlo u trag eventualnim saučesnicima direktora škole.

Policija je u međuvremenu saopštila da je otkriveno da je Vidaja A. lično prodao četvoro dece za koje je prethodno u školi rekao da su se preselila u drugi grad. Nijedno od prodate dece nije imalo roditelje.

Čitav kraj oko škole Džavahar Navodaja Viđalaja je u šoku zbog trgovine decom. (objektiv.rs)