14 puta su joj savjetovali da pobaci: Izdržala je trudnoću, a onda se dogodilo čudo

Svijet

14 puta su joj savjetovali da pobaci: Izdržala je trudnoću, a onda se dogodilo čudo

Odlučna mlada majka kojoj su 14 puta savjetovali da pobaci svoju kćer, odbacila je savjete liječnika i rodila zdravu djevojčicu.

Kiera Meldrum (20) iz Yorka dobila je savjete liječnika za pobačaj gotovo svaki tjedan trudnoće nakon što je pregled pokazao da je njezino dijete imalo poremećaj s radom crijeva.

Unatoč komplikacijama, odbila je pobačaj

To je izazvalo niz komplikacija, ali Kiera – koja je pretrpjela četiri prethodna pobačaja – odbila pobaciti svoju kćer.

Kiera je rodila u 34. tjednu i bila je prestravljena da ne izgubi kćerku, koju je nazvala Lillee-Rose, jer su je hitno odveli na operaciju nekoliko minuta nakon rođenja.

Ali nakon više operacija koje su bebi spasile život i osam dugih tjedana u bolnici, Kiera je konačno uspjela odvesti svoju kćerku kući.

– Odbila sam pobaciti Lillee-Rose svaki put kada su mi rekli, i presretna sam što sam slušala svoje srce umjesto liječnika. Kada sam rodila šest tjedana ranije, užasnula sam se da ću je izgubiti. Gledajući ih kako je vode od mene na operaciju mi je slomio srce. Uvijek sam imala osjećaj da će biti u redu, a kada je je vidim da odrasta zdravo i snažno, to mi samo pokazuje da majka uvijek najbolje zna. – rekla je.

Bojala se da će ugroziti bebin život

Tijekom trudnoće joj je stalno oticao trbuh. Liječnici su savjetovali Kieri da joj se isuši trbuh jer se nakupljala amnionska tekućina, ali ona se previše bojala da ugrozi život Lillee-Rose i odbila je.

Kiera je rekla:

– Trbuh mi se silno naduo i osjećala sam se kao da nosim džinovski bolni balon s vodom na trbuhu. Liječnici su rekli da isušivanje tekućine može nauditi mojoj bebi, a nakon što su mi rekli da je već loše, znala sam da ne mogu učiniti ništa rizično. Neprestano sam bila u bolovima, ali morala sam učiniti sve kako bih zaštitila svoju bebu ili to sebi nikada ne bih oprostila.

Lillee-Rose je imala retki urođeni defekt zvan koji pogađa između 1-3 bebe na svakih 10.000 rođenih i zahtjeva složenu specijalističku operaciju da bi se ispravio.

Beba je rođena s komplikacijama, morala je provesti neko vrijeme u inkubatoru, ali je preživjela. Sada je sve jača i zdravija, ali će biti intolerantna na laktozu. (magazin.ba)