Jela je samo ananas sedmicu dana. Ono što se desilo njenom tijelu će vas iznenaditi!

Zanimljivosti

Jela je samo ananas sedmicu dana. Ono što se desilo njenom tijelu će vas iznenaditi!

Ananas dijeta pomaže u poništavanju posledica prejedanja i konzumiranja nezdrave ishrane.

Preporučuje se da se praktikuje najviše 4 dana i smatra se samo privremenim lekom, pošto predstavlja jednu neuravnoteženu dijetu.

Pomoću ove dijete se može izgubiti do 3 kg sedmično.

Ananas je delotvoran u borbi protiv zadržavanja vode, nadutosti i celulita. Bogat je vodom (oko 90%), kalijumom, koji eliminiše višak vode, gvožđem, koje služi za stvaranje crvenih krvnih zrnaca koji transportuju kiseonik po čitavom telu.

Ananas, takođe sadrži jedam enzim – bromelin, koji pospešuje varenje i bori se protiv upalnih procesa organizma. Još jedno vrlo bitno svojstvo ovog enzima je da ubrzava metabolizam.

Ananas je hipokalorično voće, 100 grama sadrži 40 kalorija. Treba konzumirati svež i zreo i čuvati ga u frižideru okrenutog, kako bi se šećer rastopio u celoj voćki. Kada je svež, kora je žuto-narandžaste boje i bez mrlja, tvrde je strukture, a list je zelene boje.

Treba ga pojesti ubrzo nakon sečenja, kako bi se održala sva svojstva vitamina C, koji je važan za formiranje kolagena koji poboljšava elastičnost kože.

Evo par saveta prilikom držanja ananas dijete:izbegavati mesne prerađevine i stare sireve, ugljene hidrate, energetska i alkoholna pića. Važno je piti čajeve (2 šolje dnevno) i bar 2 litra vode dnevno.

Preporučuje se sledeće: najviše 2 kašike ulja dnevno, ograničiti upotrebu soli, začina, sirćeta. Fizička aktivnost je uvek dobrodošla.

Ananas dijetu drže osobe koje su dobrog zdravlja. Ne preporučuje se osobama koje pate od dijabetesa i kolitisa, osobama koje su netolerantne na enzime ananasa i onima koji imaju disfunkciju jetre ili bubrega.Ananas dijeta – primer za jedan dan

Doručak: sok od ananasa + 1 voćka + 1 šolja čaja

Užina: prirodan sok od ananasa

Ručak: 4 kriške ananasa + 1 kriška hleba

Užina: sok od ananasa + 1 jabuka

Večera: 2 kriške ananasa + 50 grama kuvanog pirinča + 1 šolja čaja protiv nadimanja. (magazin.ba)