Oglasio se muškarac iz Srbije povrijeđen u nesreći u Njemačkoj: Evo šta je rekao Nenad poslije prevrtanja autobusa

Svijet

Oglasio se muškarac iz Srbije povrijeđen u nesreći u Njemačkoj: Evo šta je rekao Nenad poslije prevrtanja autobusa

Od 19 putnika koji su povrijeđeni u teškoj saobraćajnoj nesreći jutros na auto-putu u Njemačkoj kada se prevrnuo autobus, sedmoro je Srba i svi su, na sreću, van životne opasnosti. Dvoje najteže povrijeđenih državljana Srbije imaju slomljena rebra.

Autobus je išao iz Beograda za Stokholm, a nesreća se dogodila na auto-putu u smjeru Berlina, između Štakova i Frajvalda pošto je vozač izgubio kontrolu nad vozilom i udario u bankinu. Jedan od putnika u autobusu bio je Nenad Lajbenšpreger koji je zajedno sa ostalim povrijeđenim putnicima prevezen u obližnju bolnicu.

– Ja sam lakše povrijeđen. Dobio sam samo udarce i modrice po tijelu. Koliko znam u autobusu je bilo nas sedmoro Srba i niko nije u životnoj opasnosti. Takođe, čuo sam da dvije osobe imaju prolome rebara – ističe Lajbenšpreger.

Inače, kako su istakli u ambasadi Srbije u Njemačkoj svih sedmoro Srba su studenti. Prema prvim informacijama, dvojica vozača zadobila teške povrede, kao i jedan putnik.

Njemački Bild navodi da je više od 70 spasilačkih vozila i šest helikoptera učestvovalo u izvlačenju povrđenih iz autobusa, koji je iz Beograda preko Berlina išao za Stokholm. Kako piše ovaj list, šest spasilačkih helikoptera, 30 spasilačkih vozila i 12 kola hitne pomoći dežuraju, a stigla su i 22 vatrogasna vozila.

Auto-put je zatvoren u oba smjera.

Autobus je, prema nepotvrđenim informacijama, sletio s puta i prevrnuo se prilikom pokušaja da skrene i da se parkira.

Još se ne zna koliko je u autobusu bilo putnika, ali poznato je da je šest iz Njemačke, sedam iz Srbije, jedan iz Švedske i dva iz Izraela. (novi.ba)