OD PEKARA DO BEJBISITERKE: Ovo su bili prvi poslovi javnih ličnosti, posebno će vas iznenaditi zanimnje LEPE BRENE!

Showbizz

OD PEKARA DO BEJBISITERKE: Ovo su bili prvi poslovi javnih ličnosti, posebno će vas iznenaditi zanimnje LEPE BRENE!

Sada malo ko ne zna za njihova imena, neki su i među najboljima u svojoj porfesiji!

Put do ostvarenja snova nije lak, pa tako su se i brojne javne ličnosti, prije nego što su postale poznate i krenule da grade svoje karijere u muzici, glumi, voditeljstvu, bavile potpuno drugim poslovima. Mnogi nisu ni zamišljali da će postići sve što su danas.

Njihov zajednički recept za uspijeh je – mnogo truda, rada, volje i bez odustajanje, ako se naiđe na neku prepreku!

Ovo su neki od najzanimljivijih primjera, dok su jedni radili u pekari, drugi su prodavali ešarpe ili čuvali djecu.

Lepa Brena

Vjerovali ili ne, Brena je bila bejbisiterka i to danas poznate pjevačice. Naime, prije planetarne slave, kao veoma mlada, čuvala je Anu Štajdohar.

Bajaga

Momčilo Bajagić Bajaga imao je zanimljivu preduzetničku ideju, prije nekog što je počeo da stvara vanvremenske hitove.

– Kada sam bio prvi razred gimnazije, imali smo neke bendove koji su bili, kako bih rekao, neprofitabilni i sjećam se da smo kupili onu vještačku kinesku svilu, da smo je farbali u crno i prodavali u Knez Mihailovoj – kao ešarpe. Te ešarpe su izgledale fenomenalno, kada se ofarbaju i ispeglaju, ali čim ih staviš, to se izgužva i ne liči ni na šta – priča sa osmijehom Bajaga.

Emina Jahović

Prelijepa pjevačica Emina Jahović odmah se našla na malim ekranima, ali ne kao pjevačica. Njen prvi posao je bio da vodi vremensku prognozu na televiziji iz Novog Pazara, čija je vlasnica bila Elma Sinanović.

Andrija Milošević

Uvijek je bio nemirnog duha, pa je i njegovo prvo zanimanje bilo vrlo neobično. Ističe da je morao da se snađe da zaradi za hranu, kada je bio popustio u školi u Podgorici.

– Tada sam radio kao kolporter, prodavao sam popularne novine “Podgorički grafiti”. Radio sam to sa drugovima, čak smo po stanovima išli. Tako smo malo zarađivali, za burek uglavnom – otkrio je glumac jednom prilikom.

Mina Lazarević i Ana Stanić bavile se istim poslom

Obje poznate dame su bile profesorke. Kako je Ana Stanić odlično poznavala latinski, drugima je pomagala da što lakše savladaju taj jezik.

– Pošto sam bila super đak, držala sam časove latinskog jednom momku koji je u prvom razredu gimnazije pao na popravni. Časove sam mu držala tokom ljetnjeg raspusta između mog trećeg i četvrtog razreda – priča pjevačica.

Sa druge strane, Mina Lazarević je bila majstorica u solveđu i klaviru, koja je već sa 14 godina muzički obučavala druge.

Milan Stanković

Ovaj pjevač proslavio se poslije muzičkog takmičenja „Zvezde Granda“, a prije toga je bio omiljeni medicinski tehničar u Obrenovcu, gdje je radio u Domu zdravlja, na odeljenju dijalize.

Ivan Ivanović

Danas veliko voditeljsko ime, u čije emisije dolaze brojne poznate ličnosti, a nekada je radio u obezbjeđenju. Čak je bio angažovan od strane tadašnjeg ambasadora SAD u Srbiji, Vilijama Montgomerija. Čuveni kviz „Keš taksi“ bio je njegov početak ka usponu.

Deki Pantelić

Prije nego što je stao pred svjetla televizijskih reflektora i postao jedan od omiljenh TV lica, Deki je radio kao vozač, ali i u pekari.

– Nije mi problem da bilo šta radim, ne stidim se nijednog posla, a moja supruga zna da mi kaže da naša porodica nikada neće biti gladna – izjavio je voditelj. (novi.ba)