DOMAĆI SLADOLED OD SAMO 1 SASTOJKA: Toliko je kremast i osvježavajući, a treba vam MINUTA da ga napravite

Zanimljivosti

DOMAĆI SLADOLED OD SAMO 1 SASTOJKA: Toliko je kremast i osvježavajući, a treba vam MINUTA da ga napravite

Jeste li znali da možete napraviti sladoled od samo jednog sastojka?

Banana je taj čarobni sastojak koji se zbog velike količine pektina u sebi uspijeva izmiksati u bogat, svilenkast i kremasti sladoled, bez dodatka mlijeka, sladila ili nekih drugih potrebnih sastojaka. Ona ovaj sladoled pretvara u idealan za sve one koji jedu zdravo, bezglutensko, za one koji su vegani ili za one koji su alergični na mliječne proizvode. Banani, naravno, možete dodati i ostale sastojke, poput mljevenih lješnjaka, nutelle, kakaa, keksi, kokosa ili ju obogatiti začinima po želji.

Banana je sastojak koji se zbog velike količine pektina u sebi uspijeva izmiksati u bogat, svilenkast i kremasti sladoled, bez dodatka mlijeka, sladila ili nekih drugih potrebnih sastojaka. Ona ovaj sladoled pretvara u idealan za sve one koji jedu zdravo, bezglutensko, za one koji su vegani ili za one koji su alergični na mliječne proizvode.

Sastojci:

1 velika banana po osobi što banana bude zrelija, to će vaš sladoled biti slađi

Priprema:

Banane ogulite, narežite ih na kolutiće te ih spremite u veću posudu sa poklopcem ili u vrećicu za zamrzavanje. Dobro zatvorite i stavite u škrinju na hlađenje oko 2 sata.

Banane izvadite van, stavite ih u blender i počnite miksati. Ukoliko su vam banane jako zamrznute, malo sačekajte da odstoje nekoliko minuta na sobnoj temeraturi, pa će vam se dati miksati. Povremeno ostružite rubove blendera, nastavite miksati. Miksajte nekoliko minuta sve dok ne dobijete kremastu teksturu sladoleda.

Ukoliko želite banani možete dodati 3-4 žlice nutelle, žlicu meda ili kakaa, šaku čokoladnih kapljica, pola žličice cimeta, đumbira ili kardamona. Igrajte se.

Sladoled poslužite odmah ili ga premjestite u posudu i spremite nazad u škrinju da se dodatno zamrzne.

Napomena:

Ukoliko imate grabilicu za sladoled, vaš sladoled će poprimiti oblik prave kuglice. (novi.ba)