Tresao svoju bebu nanevši joj užasne povrede: Okrivio suprugu, a zbog ovih reči pobesneo je čak i sudija!

Svijet

Tresao svoju bebu nanevši joj užasne povrede: Okrivio suprugu, a zbog ovih reči pobesneo je čak i sudija!

Džošua Mudi (25) koji je počinio užas tako što je silovito u besu tresao svoju bebu staru sedam nedelja do te mere da je dečak pretrpeo trajno oštećenje mozga, konačno je zatvoren zbog krivičnog dela zlostavljanja dece opasnog po život.

Mudi je u više navrata govorio da je nevin, da nije učinio ništa i da nikad ne bi povredio sopstveno dete.

Njegova uporna poricanja dovela su do hapšenja drugih članova porodice, uključujući i detetovu majku, odnosno njegovu suprugu koju je okrivio za to što se dogodilo, prenosi Metro.

Ona je svu muku opisala kao četvorogodišnje “putovanje kroz noćnu moru”.

Mudi je konačno u maju osuđen na tri godine po dve tačke optužnice za nanošenje teških telesnih povreda detetu.

– Da je bio uračunljiv, mogao je da izbegne dečakove muke, kao i porodične muke, ali nije “imao petlje” da se suoči sa svojim zločinima – rekla je sudija Penelope Belker.

Mučno zlostavljanje ostavilo je bebu sa trajnim oštećenjem mozga do kraja života, što mu je uzeo kao najotežavajuća okolnost.

Zločin se dogodio leta 2017. godine na imanju u Vejkfildu u zapadnom Jorkširu, a odmah nakon što su primetili da je dečak u nesvesti, pozvana je hitna pomoć.

Dete je pretrpelo srčani zastoj i hitno je prebačeno u bolnicu na dečje odeljenje intenzivne nege u bolnici u Lidsu.

– Povrede su takve da će na dete uticati do kraja života. Učinili ste ovo i znali ste da vaše ponašanje može ozbiljno da povredi i ugrozi život detetu. Mogli ste da ga poštedite strahovite patnje, ali niste – navela je, između ostalog, sudija Belker. (objektiv.rs)