Devojčica spasila život turisti u Grčkoj: Muškarac izgubio svest i počeo da se davi, ona odmah reagovala!

Svijet

Devojčica spasila život turisti u Grčkoj: Muškarac izgubio svest i počeo da se davi, ona odmah reagovala!

Letovanje u Grčkoj moglo je jednom turisti da se pretvori u jezivu tragediju pošto je tokom plivanja na Kasandri izgubio svest u vodi i počeo da se davi.

Na sreću, u pomoć mu je prva pritrčala dvanaestogodišnja devojčica Lemonija koja mu je zajedno sa lekarima i meštanima pružila prvu pomoć i spasila život.

Čim je videla da se muškarac davi u vodi Lemonija je zajedno sa grupom ljudi uletela u vodi i izvukla plivača bez svesti na obalu.

Kako javljaju grčki mediji, neustrašiva devojčica je uz pomoć okupljenih meštana okrenula davljenika na bok kako bi mu u tom položaju oslobodila disajne puteve.

Do dolaska Hitne pomoći Lemonija je sa svojim ocem Kleantesom brinula o stanju muškarca, a za svaki slučaj imala je kod sebe i defibrilator.

Kolima Hitne pomoći davljenik je prevezen u obližnju bolnicu na Halkidikiju i svi se na čelu sa Lemonijom nadaju da će se u potpunosti oporaviti, objavljeno je na fejsbuk stranici “Live from Greece”.

– Bilo je super. Nisam se ni malo uplašila. Znala sam da moram da pomognem – rekla je posle incidenta Lemonija.

Inače, hrabra devojčica prošla je kurs za pružanje prve pomoći grčke organizacije “Deca spasavaju živote”. Pored toga, šampion je u tekvondou, svir aklavir i saksofon i govori čak četiri jezika. (objektiv.rs)