Mravi vam opsjedaju kuću? Evo načina da se totalno riješite ovih napasti!

Zanimljivosti

Mravi vam opsjedaju kuću? Evo načina da se totalno riješite ovih napasti!

Jeftina smjesa koju možete spremiti za čas sadrži proizvode koje svi imamo u domu. Neophodno je malo vremena, posvećenosti i dosadni insekti će biti istrebljeni.

Većina nas na policama ima so, šećer, sirće i prašak za pecivo ili limuntus. Kada ove proizvode pomiješate sa eteričnim uljima i začinima, efikasno ćete otjerati mrave iz prostorija doma.

Ove male štetočine napadaju hranu i sobne biljke, a nekada se toliko namnože da izgleda kao da su okupirali kuću.

Sve što treba da uradite za pripremu ove smjese jeste da napravite prirodno sredstvo protiv mrava tako što ćete u sirće sipati vodu, u razmjeri 2:1 i naprskati mjesta na kojima se nalaze.

Mravi napadaju hranu i sobne biljke

Druga smjesa koju možete iskoristiti sadrži sodu i šećer u prahu. Ove dvije supstance nanesite na mjesta na kojima se skupljaju i otjeraćete ih za tili čas.

Još jedan trik sadrži tečnost za sudove, a njega ćete pripremiti tako što ćete u prokuhalu vodu dodati malo sapunice i naprskati na kritična područja.

Najslađe smo ostavili za kraj, a to je da im pripremite obrok koji će pojesti i uginuti. Pripremite griz od kukuruznog brašna i ovsa, koji ćete im „poslužiti“. Mravi ovaj obrok neće moći da svare i uginuće. (novi.ba)