Roditelji kaznili ćerku tako što su je odveli na jezivo mesto: Policija je bila zgrožena prizorom

Svijet

Roditelji kaznili ćerku tako što su je odveli na jezivo mesto: Policija je bila zgrožena prizorom

Kineski mediji nedavno su izvestili o šokantnom slučaju 13-godišnje devojčice koju su ribari pronašli na pustom ostrvu, gde su je roditelji odveli kako bi je “prevaspitali”, odnosno kaznili zbog svog buntovnog ponašanja.

Slučaj se dogodio u gradu Vejhaj u provinciji Šandong, a ribari su obavestili policiju da su na zabačenom ostrvu na kom ponekad pecaju, ugledali devojčicu koja im se požalila da su je roditelji doveli na ovo mesto, kilometar udaljeno od kopna.

– Devojčica nam je rekla da su je roditelji protiv njene volje odveli na ostrvo. Plakala je od muke, nije izgledala dobro. Policija je bila zgrožena prizorom. Kada ih je molila da je ne dovode ovde, oni su joj rekli da će se znatno bolje ponašati nakon što nekoliko dana provede u ovoj nedođiji. Rekla nam je da ne podnosi ovo mesto, da ima samo vodu i kekse i molila nas je da je vratimo kući – naveo je jedan od ribara sa kojim je devojčica razgovarala, prenosi Oddity central.

Kada su se ribari otisnuli sa tog ostrva i došli u civilizaciju, slučaj su prijavili policiji koja je odmah reagovala.

Roditelji devojčice su objasnili da je ona buntovno i razmaženo dete koje je napustilo školu, da bi konstantno bila u svojoj sobi za kompjuterom ili telefonom i da bi jedva sišla čak i da jede. Osetili su da ona troši svoj potencijal, pa su, nakon pokušaja da je urazume, zaključili da je vreme za “nepopularne” mere.

Par je odlučio da odvede svoju 13-godišnju ćerku na obližnje pusto ostrvo kako bi stimulisao njen potencijal prisiljavajući je da preživi u surovim uslovima.

Oni su takođe bili sa njom i planirali da ostanu nekoliko dana, ali je 13-godišnjakinja iskoristila trenutak nepažnje roditelja, udaljila se, a da je nisu primetili i našla tri pecaroša, kojima je ispričala dramu koju proživljava.

Nakon što je policija došla na lice mesta, roditelji devojčice u početku su odbili da napuste ostrvo, tvrdeći da su došli pripremljeni sa potrebnim zalihama, pa čak i stručnjakom za preživljavanje, insistirajući da žele da nastave svoj neobični program prevaspitavanja.

Bili su na ostrvu, a otac je već bio impresioniran činjenicom da je njegova devojčica uspela da pronađe ribare i komunicira sa njima, jer bi pre toga “jedva progovorila nekoliko reči sa bilo kim, a kamoli sa nepoznatim ljudima”.

Policija je na kraju uspela da nagovori porodicu da napusti ostrvo i vrati se u svoj dom. (objektiv.rs)