Pauci su vam noćna mora? Ako uradite ovih 5 stvari nikada više ih nećete vidjeti u vašem domu

Zdravlje

Pauci su vam noćna mora? Ako uradite ovih 5 stvari nikada više ih nećete vidjeti u vašem domu

U slučaju da imate problema sa paucima, ovo je idealano za Vas!

Umjesto korištenja otrovnih hemikalija u kući, odlučite se za prirodni način za držati pauke van svoje kuće zauvijek!

Održavajte čistoću

Najbolji način da se zadrži pauk vani je da održavate kuću čistom. Iako čišćenje i usisavanje podova zahtijeva trud, to se definitivno isplati.

Preporučljivo je raditi sezonsko čišćenje na redovnoj osnovi. Nakon što ste to učinili s unutar svog doma, pomaknuti se prema van. To se odnosi na uklanjanje bilo kakvog lišća i drugih stvari sa vaše trave, provjeravajući vrata i prozorskih praznina i popravka, čišćenje prozora.

Ocat

Ocat se može koristiti za mnoge stvari, kao i odlično rješenje za čišćenje prozora. On ima vrlo jak miris koji je poznat da tjera mrave, komarce i pauka.

Sve što morate učiniti je pomiješati 1 dio ocata s 2 dijela vode u sprej bocu i poprskati oko kuće, posebno na prozore, vrata i otvore.

Pepermint eterično ulje

Pauci jednostavno ne mogu podnijeti miris ove biljke. Napravite domaći odbijajući sprej, uzmite sprej bocu, napunite vodom i dodajte tekući deterdžent za pranje posuđa i 8 kapi eteričnog ulja paprene metvice.

Provjerite miris, a u slučaju da ne miriše dovoljno dodati 8 kapi više. Protresite bočicu dobro i poprskati oko kuće.

Citrus

Ako imate eterično ulje limuna kod kuće, koristite ga kao prethodno navedeno ulje gore.

Kesten (i drugi orašasti plodovi)

Iako je razlog zašto kesten, orasi tjeraju pauka je još uvijek nejasan, oni se odavno koriste za odbijanje pauka u Engleskoj. Jednostavno rečeno nekoliko kestena stavite uz prozore. (lijekizprirode.com)